У Києві пройде Марш Рівності та благодійний фестиваль зі збором для захисниць та захисників

    304

    Перший Марш Рівності під час війни: київське метро стане центром підтримки ЛГБТК+ спільноти

    Червень цього року буде справжнім прайд-місяцем у Києві! Після довгої перерви через повномасштабну війну, Марш Рівності повертається. Локація? Київське метро – місце, де безпека поєднається з солідарністю. Деталі про подію повідомляє “Детектор медіа”.

    Благодійний освітній фестиваль “КиївПрайд”: що чекати

    9 червня артцентр Closer на вулиці Нижньоюрківській, 31, стане місцем для Благодійного освітнього фестивалю “КиївПрайд”. Це подія, яка об’єднає лекції, дискусії, креативні майстерні, ярмарок українських брендів, психологічні консультації, майстер-класи та, звичайно, музичну програму.

    Нагороди KyivPride Awards: відзначення союзників ЛГБТК+

    Під час фестивалю вручатимуться престижні нагороди KyivPride Awards. Голосування вже відкрите, і серед номінантів такі категорії:

    • Політика: Інна Совсун, Дмитро Кулеба, Дмитро Лубінець
    • Бізнес: ПриватБанк, Uklon, УкрПошта, Comfy, Київстар, Vodafone, ЛУН, ЦУМ, видавництво “Видавництво”
    • Медіа: Wonderzine, Гендер в деталях, Детектор медіа, The Village, Громадське
    • Публічна особа: Володимир Дантес, Марія Тучка (Туча), Влад Болсон, Саша Гонтар

    Благодійний внесок і допомога захисникам України

    Вхід на фестиваль – це благодійний внесок. Всі зібрані кошти будуть направлені на підтримку українських ЛГБТК+ організацій, які збиратимуть 4 мільйони гривень для допомоги захисникам України.

    Марш Рівності в київському метро: безпека перш за все

    16 червня відбудеться довгоочікуваний Марш Рівності. Захід відбудеться з дотриманням всіх безпекових вимог, узгоджених з органами влади. Участь візьмуть до 500 осіб, серед яких активісти, представники ЛГБТК+ та правозахисних організацій, волонтери.

    “КиївПрайд 2024”: бачення та мета

    Організатори наголошують: “В Україні прайд – це платформа для боротьби за права людини. Під час великої війни, це ще й можливість показати світові Україну та залучити допомогу для наших захисників”.

    Детальніше про події “КиївПрайду 2024” та участь у них можна дізнатися на офіційних сторінках організаторів у соціальних мережах.



    • інші новини