Сучасні ІТ і як вони змінюють світ

    15

    У сучасному світі інформаційні технології перетворились в важливу складову життєдіяльності людини. Вони допомагають легко взаємодіяти з технікою, виконувати роботу і щоденні справи. Дехто навіть не усвідомлює, як часто і наскільки інтенсивно користується технологіями. А вони ще декілька років були чимось неймовірним і здавалися недосяжними простому користувачу.

    Поняття штучного інтелекту

    Розвиваючись досить швидкими темпами, штучний інтелект проникає в різні аспекти людського життя. Сьогодні ШІ можна побачити в медицині, фінансах, розвагах (він присутній в тому числі на сайті vip casino ua). Зростає кількість компаній, які залучають штучний інтелект для роботи над різними проєктами. Навіть прості інтернет-користувачі використовують генерацію зображень, переслідуючи власні цілі:

    • Вдосконалення вебресурсів;
    • робота над ігровими;
    • створення мінікіно тощо.

    Це лише невеличка частина можливостей штучного інтелекту. Вже зараз експерти думають про те, чи зможе згодом він проявляти креатив, чи приймати етичні рішення. Деякі спеціалісти вважають, що комп’ютерний інтелект не здатний виконати подібні непрості завдання. Проте, як показує практика, з кожним днем, ШІ стає «розумнішим» і автономнішим.

    Поняття IoT

    З кожним роком пристрої стають більш «розумними». Вони набувають здатності «навчатися», обмінюючись даними через мережу, поліпшуючи людське існування. А ще пару десятків років нам було складно уявити, що:

    • Холодильник зможе самостійно замовляти продукти;
    • годинник буде вимірювати показники артеріального тиску чи рівень кисню в крові;
    • кавоварка почне готувати напій, «знаючи», що скоро прийде додому її господар.

    Тепер подібні речі не здаються фантастичними.

    Разом з розвитком технологій стають актуальними питання конфіденційності. Зі збільшенням кількості підключених до мережі пристроїв виникають проблеми безпеки. Хакери швидко зрозуміли потенціал Інтернету і розробили велику кількість методів злому різних пристроїв (маршрутизаторів, камер відеоспостереження, смартбраслетів та ін.).

    Втім технології продовжують розвиватися. На жаль, реалізація систем захисту користувачів залишає бажати кращого, адже виробники пристроїв не враховують ризики. Людині важливо самостійно дбати про безпеку пристроїв, які вона використовує.



    • інші новини