Більшість українців вважають, що влада наживається на війні і стає більш корумпованою

    1019

    Більше половини українців (70%) вважають, що влада наживається на війні й дедалі глибше загрузає в корупції, хоча рік тому таку думку поділяли лише 43% опитаних. Про це свідчать дані представленого в агентстві «Інтерфакс-Україна» опитування, проведеного Інститутом соціальної та політичної психології НАПН України спільно з Асоціацією політичних психологів України.

    Як зазначається, менш критично налаштовані до влади в цьому питанні жителі сходу країни (57,5% згодні з наведеним твердженням) і прихильники Зеленського (47,8%).

    «В суспільстві знову актуалізувалися тенденції критичного ставлення до влади загалом і президента Володимира Зеленського зокрема, які нібито були поставлені на паузу в перші місяці повномасштабного вторгнення. Найбільш виразно ця тенденція проявляється в питанні корупції», – йдеться у повідомленні.

    На думку експертів, зміни в суспільних настроїв не є кардинальними, проте вони можуть свідчити про поступовий вихід суспільства зі стану високої психологічної мобілізованості.

    Також опитування показало, що понад 50% опитаних вважають, що Україна має відновити свій ядерний потенціал.

    Учасниками опитування стали 2000 респондентів віком від 18 років і старше.



    • інші новини