Сьогодні вдень SpaceX втретє спробує запустити Starship у космос

    332

    Компанія SpaceX у соціальній мережі X (колишній Twitter) повідомила, що Федеральне управління цивільної авіації США (FAA) видало ліцензію на третій випробувальний політ гігантської ракети Starship. Запуск однойменного корабля з першим щаблем Super Heavy призначено на 08:00 ранку за місцевим часом – о 14:00 за київським часом.

    Для компанії SpaceX це буде третє випробування польотом, яке проводитиметься майже через рік після першої спроби запуску судна Starship на орбітальну висоту. Чому ми не говоримо про запуск на орбіту? Корабель не виходитиме на неї. Він досягне потрібної швидкості і впаде назад на Землю (в океан). Під час двох попередніх запусків Starship мав приводятися в Тихому океані недалеко від Гаваїв. На цей раз він пірне в Індійський океан.

    “Третє льотне випробування спрямоване на те, щоб розвинути все, чому ми навчилися в ході попередніх польотів, при цьому ставиться ряд амбітних завдань, включаючи успішне включення обох ступенів при підйомі, відкриття та закриття люка корисного навантаження Starship, демонстрацію перекачування палива на розгінному блоці перший в історії повторний запуск ракети-носія, запуск двигуна Raptor під час перебування в космосі та контрольоване повернення Starship”, – повідомила SpaceX в описі місії.



    • інші новини