Вчені збираються пробурити свердловину до центру Землі, щоб дістатися до джерела нескінченної енергії

    1673

    Про початок резонансного дослідження заявили вчені зі столиці Ісландії Рейк’явіку. За їх словами, перед науковцями стоять потенційно революційні зміни в галузі геології та використання відновлюваних джерел енергії. Дослідники з Ісландії реалізують амбітний проєкт із буріння в магматичну камеру Землі.

    Про це пише наукове видання Futurism.

    Так, дослідники з Кластера геотермальних досліджень (GEORG) у Рейк’явіку оголосили про початок “першої подорожі до центру Землі”. Команда з упевненістю припускає, що це дослідження відкриє можливість прямого погляду на океани розплавленої породи, що обертаються на глибині кілометрів під поверхнею нашої планети.

    До того ж результати цього проєкту можуть спричинити справжню революцію в галузі геотермальної енергії, з потенціалом ефективного використання цього джерела енергії практично у будь-якій точці земної кулі. За словами вчених, у разі успішної реалізації даного проєкту можна сказати, що він має потенціал стати джерелом “необмеженої енергії”.

    Наголошується, що в рамках дослідження фахівці мають намір розмістити в магмі спеціальні датчики, призначені для безперервного моніторингу температури. За словами Х’ялті Палл Інгольфссона з GEORG, команда націлена на проведення прямих вимірювань температури, що раніше не здійснювалось.

    Сумніви серед інших дослідників зберігаються щодо того, чи зможе дана команда виявити це “джерело чистої енергії” та ефективно застосувати його на користь людства.



    • інші новини