У Windows 11 знайшли приховану функцію для «відключення» ШІ

    146

    У тестовій збірці Windows 11 ентузіасти виявили цікаву функцію. Судячи з її опису, вона дозволить видаляти компоненти, пов’язані з ШІ, так само як і стандартні програми – прямо в меню налаштувань операційної системи.

    Нововведення було помічене в “інсайдерському” білді Windows 11 26016. За замовчуванням воно приховане, але його можна активувати за допомогою утиліти ViveTool (команда vivetool /enable /id:47688503). Після цього в Параметрах з’явиться новий пункт (Система – Компоненти ШІ). Зараз у ньому знаходяться лише кілька стандартних додатків, але пізніше, як припускають інсайдери, список кандидатів на видалення буде розширений.

    За чутками, на додаток до хмарного сервісу Windows Copilot в операційній системі невдовзі з’явиться і локальний ШІ-компонент. Швидше за все, новий пункт налаштувань дозволить видалити його, якщо допомога «другого пілота» користувачеві не знадобиться. Microsoft нову функцію Windows офіційно ще не афішувала. Очікується, що значна частина нововведень, пов’язаних з ШІ, буде реалізована в версії з кодовим ім’ям Hudson Valley.



    • інші новини