Прискорювач SpaceX Starship Super Heavy вперше випробували запуском семи двигунів одночасно

    314

    На майданчику компанії SpaceX в Бока-Чика, штат Техас, вперше проведено запуск одночасно 7 двигунів Raptor. Випробування двигунів провели у складі прототипу B7 прискорювача Starship Super Heavy. Тиск у всіх робочих камерах двигунів «виглядав добре», як зазначив голова компанії Ілон Маск. Наступним випробуванням стане заправлення паливом повністю зібраної ракети із прискорювачем.

    До цього прототип прискорювача Super Heavy B7 випробовувався у серпні у процесі запуску одного двигуна. Саме тоді під час статичних вогневих випробувань стався нештатний спалах, що змусило ремонтувати прототип. Зважаючи на все, нічого серйозного не трапилося, що довели вчорашні успішні статичні вогневі випробування одночасно семи двигунів у складі Super Heavy B7. А лише у 70-метровому прискорювачі Super Heavy працюватимуть 33 двигуни одночасно, що стане грандіозним видовищем.

    Ракета Starship заввишки 50 м буде рухатися одночасно шістьма двигунами Raptor (судячи з усього, у всіх випадках мова йде про двигуни другого покоління). Випробування прототипу Starship 24 із запуском усіх шести двигунів одночасно відбулися 8 вересня. На наступному етапі ракета Starship буде встановлена ​​на прискорювач та вперше протестована заправкою у зборі. Це стане «мокрим» випробуванням найбільшої у світі ракети-носія висотою 120 м. Планується, що ця подія відбудеться приблизно через два тижні.

    А поки що прототип прискорювача Super Heavy B7 відправляється в складальний ангар для поточного ремонту/модернізації. На його місце на майданчик перемістять для тестів прототип прискорювача Super Heavy B8. Ілон Маск сподівається, що перший орбітальний політ прототипу ракети Starship відбудеться до кінця поточного року, хоча Федеральне управління цивільної авіації США (FAA) досі не видало дозволу на його проведення.

    Джерело: SpaceX



    • інші новини