Apple підніме ціни на покупки в App Store – причина

    26

    Apple оголосила про суттєве підвищення цін на додатки та покупки всередині додатків у магазині App Store — цей крок дозволить компанії зберегти виручку за цим напрямком, оскільки валюти багатьох країн по всьому світу останніми місяцями просіли по відношенню до долара.

    Вже 5 жовтня зростуть ціни для користувачів із зони євро, у Швеції, Японії, Південній Кореї, Чилі, Єгипті, Малайзії, Пакистані та В’єтнамі, йдеться у розсилці компанії розробникам. Apple пояснила, що у В’єтнамі цей захід продиктований, зокрема, змінами в місцевому податковому законодавстві, за іншими країнами окремих коментарів не було.

    Основною причиною змін, ймовірно, є сильний долар, припустили в Bloomberg. Так, цього року значно ослабла ієна, і ціни в японському сегменті магазину додатків зростуть на 30%, а влітку через ослаблення місцевої валюти в країні помітно подорожчали Mac, iPhone та iPad. Та ж доля спіткала і євро, який сьогодні торгується приблизно нарівні з доларом та демонструє ознаки подальшого ослаблення.

    Ці тенденції помітили і самі розробники, деякі з яких за останній рік підняли ціни за власною ініціативою: за підсумками червня середня ціна покупки в App Store збільшилася на 40% порівняно з аналогічним періодом минулого року, порахували в консалтинговій компанії Apptopia. Аналітики впевнені, що оновлена ​​цінова політика Apple допоможе розробникам зберегти виручку від передплатників на тих самих фактичних рівнях за нинішньої динаміки цін.

    Джерело: Bloomberg



    • інші новини