Google Chrome запозичить кілька функцій у Microsoft Edge

    194

    За повідомленнями мережевих джерел, розробники браузера Google Chrome додадуть до нього ще дві функції, які вже з’явилися в Microsoft Edge. Йдеться про інструмент пошуку на бічній панелі, а також про додатковий захист облікових даних, що зберігаються в браузері, за допомогою окремого майстер-пароля.

    Раніше цього тижня стало відомо, що розробники Chrome додадуть до браузера функцію пошуку на бічній панелі, аналогічну до тієї, що вже реалізована в Edge. Користувачеві достатньо виділити який-небудь текст на сторінці, що переглядається, щоб знайти в інтернеті додаткову інформацію з питання, що цікавить, без необхідності відкривати додаткові вкладки. Результати пошуку відображаються у бічній панелі у правій частині робочого простору браузера.

    Також повідомляється про швидку появу функції “Увійти з паролем пристрою”, що забезпечить додатковий захист конфіденційних даних, якщо у браузері використовується автоматичне заповнення паролів. Після активації цієї опції Chrome буде запитувати пароль пристрою при спробі авторизації де-небудь за допомогою збережених в браузері облікових даних. Таким чином, пароль пристрою перетвориться на своєрідний майстер-пароль для авторизації на різних ресурсах, введення якого підтверджує особу власника гаджета.

    На цьому етапі ця функція доступна лише в Chrome Canary. Коли саме вона може з’явитися у стабільних версіях оглядача, наразі невідомо.

    Джерело: Neowin