Нанороботи здатні повністю вбити ракові клітини

    212

    Вчені винайшли революційний спосіб боротьби з раком: виготовлені із золота наномеханізми здатні впроваджуватись в уражену клітину та руйнувати її зсередини.

    Лікарі постійно працюють над новими препаратами, а також інноваційними технологіями для боротьби з онкологією.

    Доктор Ендо Чжон разом із групою корейських учених проводили відповідні дослідження та розробили «нанороботів», здатних знаходити та знищувати ракові клітини в організмі.

    Механізм дії винаходу такий: робот проникає через зовнішню поверхню хворої клітини та вбиває її зсередини.

    Нанороботи виготовлені із золота, вони не несуть жодної шкоди організму. Адаптивний нанотоксин реагує на стимули та потрапляє в клітинну мембрану шляхом молекулярного згортання та розгортання.

    Доктор Чжон заявив, що це досягнення здатне повністю змінити протокол лікування онкозахворювань, замінивши хіміотерапію та інвазивну хірургію.

    Конформаційні рухи молекулярних компонентів, що реагують на показник кислотності, можуть викликати розпад ракових клітин. Ця стратегія заснована на механічному русі молекулярних компонентів в ієрархічному нанокластері і може бути корисною для розробки біоміметичних нанотоксинів.

    Це ще одне інноваційне відкриття цього місяця. У дослідженнях взяли участь хворі на рак кишечника, дванадцять з яких повністю перемогли рак після успішного застосування експериментальної імунотерапії. Хворі завдяки експериментальному препарату, що вводиться кожні три тижні протягом шести місяців, одужали без хіміотерапії та променевої терапії.

    Джерело: pubs.acs.org