Українець створив додаток, що перетворює iPhone на аналог приладу нічного бачення

    17617

    В App Store з’явився додаток Green Night, що дозволяє вдосконалити можливості вбудованої камери смартфонів iPhone. Новий застосунок опублікував український розробник Віктор Победря з компанії GlobalLogic.

    «Поки волонтери купують тепловізори, в мене виникла ідея створити безкоштовний аналог. Звичайно можливості камери телефона не настільки потужні, але прямо зараз ви можете перетворити свій iPhone на базовий прилад нічного бачення», — пише розробник.

    Звісно Green Night не можна розглядати, як повноцінний тепловізор, а лише як пристрій нічного бачення базового рівня. За задумом розробника, це рішення може стати в пригоді в бойових умовах або на блок-постах.

    Додаток працює з iPhone 11 і старшими моделями, дозволяючи покращити можливість використання пристрою в умовах малого освітлення.

    Варто мати на увазі, що можливості вбудованих камер iPhone не дозволяють використовувати їх як тепловізор. Це пов’язано з використанням сенсорів, чий робочий діапазон обмежений довжиною хвилі до 1 мкм, тоді як тепловізори працюють від 3 мікрон і більше до 10-12-15 в залежності від технології.

    Джерело: dev.ua