На зворотному боці Місяця виявлено “моноліт” у вигляді куба

    1388

    Вчені виявили великий інтерес до об’єкта.

    Китайський місяцехід Yutu 2 виявив загадковий об’єкт на горизонті, пробираючись через кратер Фон Карман на звороті Місяця.

    Yutu 2 помітив об’єкт у формі куба на горизонті на північ на відстані приблизно 80 метрів у листопаді під час 36-го місячного дня місії, згідно з щоденником Yutu 2, опублікованим Our Space, китайським інформаційним каналом, пов’язаним з Національним космічним управлінням Китаю (CNSA).

    Його вже охрестили «таємничою хатиною», але це швидше назва-заповнювач, ніж точний опис. Вчені виявили великий інтерес до об’єкта, і тепер очікується, що Yutu 2 проведе наступні 2-3 місячні дні (2-3 земні місяці), рухаючись у напрямку об’єкта і уникаючи кратерів, щоб краще розглянути його.

    Найімовірнішим поясненням міг би стати великий валун, який виник у результаті падіння метеорита. Ендрю Джонс, журналіст, який спеціалізується на китайській космічній програмі, зазначив: «Це не обеліск чи інопланетна споруда, але цей об’єкт точно варто перевірити. На зображенні важко розрізнити щось. Великі камені іноді є результатом зіткнень, як вже було виявлено під час місії Chang’e 3, запущеної вісім років тому (фото нижче)».

    Посадковий модуль Yutu 2 та Chang’e 4 на сонячній енергії здійснив першу в історії посадку на звороті Місяця 3 січня 2019 року, з того часу місяцехід проїхав 186 кілометрів через кратер Фон Карман.



    • інші новини