Американський учений попередив про загрозу COVID-26 і COVID-32

    79

    Експерт з коронавірусів і інфекційних захворювань в США Пітер Хотез заявив, що потрібно ретельно вивчити походження COVID-19, або людство може зіткнутися з COVID-26 і COVID-32.

    «Це третя велика епідемія або пандемія коронавірусу в XXI столітті (після SARS і MERS). Нинішня – третя за рахунком. Мати-природа говорить нам про те, що трапиться: буде COVID-26 і COVID-32, якщо ми повністю не зрозуміємо походження COVID-19», – сказав він.

    За словами вченого, вкрай важливо досліджувати «виникнення спалаху» нового коронавірусу. Для цього потрібно знову відправити в китайське місто Ухань, де почалася епідемія, вірусологів, епідеміологів та інших фахівців.

    «Думаю, ми дійсно повинні зробити сильний тиск на Китай, включаючи можливі санкції, щоб команда видатних епідеміологів і вірусологів в Китаї отримала безперешкодний доступ до тварин, людей, зразків і лабораторій», – пояснив Хотез.

    В кінці 2019 року в КНР повідомили про спалах захворювання, викликаного коронавірусом нового типу. Вона була зафіксована в місті Ухань, розташованому в провінції Хубей. 11 березня ВООЗ оголосила пандемію COVID-19 у світі. 29 березня в Китаї заявили про зупинку епідемії коронавірусу.

    31 грудня 2020 року стало відомо, що в КНР вперше виявили пацієнта, зараженого «британським» штамом коронавірусу.