Рудий озвучив головну мету ухвалення закону про легалізацію азартних ігор

    50

    Голова Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей Іван Рудий розповів подробиці ліцензування та підготовки документів, а також нагадав, які механізми захисту гравців від лудоманії передбачає профільний закон про легалізацію грального бізнесу.

    За словами очільника держрегулятора, уже два гемблінг-оператори перерахували на рахунки казначейства ліцензійні платежі, а це – 46 млн гривень, повідомляє портал “Рейтинг Букмекерів”. 

    «Наразі у державний бюджет надійшли кошти у сумі 46,8 млн гривень. Це кошти за ліцензію на гральний бізнес в мережі інтернет. Вони будуть спрямовані до спеціального фонду підтримки медицини, спорту, освіти культури та науки. 

    Також варто зазначити, що 50% грошей потраплять до бюджетів органів місцевого самоврядування, тобто за місцем знаходження грального закладу, тож територіальні громади будуть зацікавлені у функціонуванні закладів сфери азартних ігор», – пояснює держслужбовець. 

    Рудий наголосив, що у КРАІЛ чекають документів від готелів, що отримали дозволи на розміщення закладів сфери азартних ігор на своїх площах. 

    «На цю мить факт оплати є за дві ліцензії, очікуємо на оплату третьої ліцензії. Чекаємо на подачу документів від готелів, що отримали дозволи на відповідність приміщення. Сподіваємося, найближчим часом відкриються офлайн-заклади». 

    Дуже важко спрогнозувати, скільки Україна може заробити за перший рік продажу гемблінг-ліцензій, бо ринок тільки формується, каже Рудий. 

    «Є багато факторів, на котрі ми не можемо впливати, і вони не сталі. За нашою оцінкою, потенціал ринку азартних ігор України – більш як 7 млрд гривень. 

    Прогнозувати щось важко, оскільки у 2020-му році ми розраховували на певну кількість готелів з категорією 5 і 4 зірки. Цьогоріч деякі готелі позбулися цих зірок і поки не отримали сертифікат відповідності. Зараз не можемо чітко розраховувати, що зазначені готелі придбають ліцензії. 

    Ми – заручники певних обставин. Найголовніше, що ми продовжуємо працювати над тим, щоб ринок запрацював і став підконтрольним: видаємо ліцензії і наповнюємо бюджет», – розповідає спікер. 

    Рудий констатує, що гемблінг-ліцензію в Україні може отримати фактично будь-хто.

    «По-перше, треба чітко читати умови отримання ліцензії, які зазначені у профільному законі та ліцензійних умовах. Існує чіткий перелік вимог до здобувачів. Отримати ліцензії може, по суті, будь-хто, хто не підлягає під заборону закону про легалізацію азартних ігор. До прикладу, кінцеві бенефіціари та власники компаній не повинні бути громадянами країни-агресора. 

    Комісія за підсумками розгляду заяви дає фідбек. І, навіть якщо він негативний, ми роз’яснюємо здобувачу ліцензії, як виправити помилки. Щоб люди з другої або третьої спроби отримали дозвільний документ», – підсумував пан Рудий в етері «Радіо НВ».



    • інші новини