Розкрита ціна і особливості дизайну розумних окулярів Apple

    111

    Пристрій буде коштувати дешевше ніж iPhone 11 і отримає унікальний сканер глибини LiDAR, як в iPad Pro.

    Окуляри доповненої реальності від компанії Apple будуть називатися Apple Glass, а їх ціна виявиться значно нижчою, ніж раніше передбачалося. Нові подробиці про пристрій розповів технічний аналітик і інсайдер Джон Проссер (Jon Prosser), який в минулому вже оприлюднив точну інформацію про деякі продукти Apple до їх офіційного запуску.

    За даними Проссера, Apple Glass стануть найбільшим анонсом в сегменті переносної електроніки з часів Apple Watch. Apple зацікавлена в широкій доступності і масовій аудиторії, тому перше покоління розумних очок буде не настільки дорогим, як очікується. Джерела інсайдера стверджують, що ціна Apple Glass складе всього 499 доларів.

    В даний час Apple розробляє зручний дизайн для своїх дебютних розумних окулярів. У випадку з Apple Glass планується враховувати рухи голови за допомогою спеціальних сенсорів і забезпечити тривалу автономну роботу без обважнення корпусу. Повідомляється, що конструкція буде не надто важкою і виконаною в стилі класичних очок. На етапі прототипу розглядаються пластикові моделі, але в комерційній версії можуть використовуватися більш міцні металеві дужки.

    Інтерфейс доповненої реальності, відомий як «Starboard», буде виводитися через обидві лінзи — технологічний гігант має намір реалізувати єдиний прозорий дисплей для симетричного зображення. За керування відповідатимуть інтелектуальні жести на корпусі або в повітрі, також окуляри зможуть розпізнавати фірмові QR-коди Gobi. Лінзи зроблять змінними, тому користувачі зможуть встановлювати в тому числі рецептурні скельця.

    Інші особливості Apple Glass:

    • бездротова зарядка на зарядній станції аналогічна Apple Watch;
    • сканер LiDAR для глибинного зондування простору, вбудований в праву дужку;
    • підтримка технології доповненої реальності ARKit 3.5;
    • сполучення з iPhone для роботи більшості додатків;
    • висока автономність завдяки малопотужному процесору і обробці даних на смартфоні.

    Презентація Apple Glass може відбутися разом з iPhone 12 в ході щорічного заходу восени 2020 року. Імовірність залежить від того, як далі покаже себе пандемія коронавірусу. Якщо в 2020 році не вдасться провести анонс, то його перенесуть на весну 2021 року. При цьому продажі все одно почнуться пізно: не раніше четвертого кварталу 2021 року або потенційно до першого кварталу 2022 року. За цей час Apple встигне довести до розуму програмне забезпечення.