Садові альтанки: вибираємо унікальний і практичний дизайн (фото)

17019

Недарма ось вже багато років поспіль альтанки є найбільш найпопулярним і функціональним елементом садового декору. Під дахом садової альтанки можна сховатися від пекучого сонця і невеликого дощу, усамітнитися, почитати книгу, або попрацювати, попити прохолодних напоїв. А можна зібрати всю родину на обід, або запросити друзів на вечірку на свіжому повітрі. Будь-який відпочинок стає приємнішим під щебет птахів, серед красивого пейзажу, наповненого ароматами природи.

В наш час альтанки для присадибної ділянки перестали бути просто легкими конструкціями, призначеними для захисту від сонця або дощу. Вони стали справжніми мініатюрними витворами архітектурного мистецтва.

5917

Грамотно і ретельно підібрана модель альтанки надасть неповторності будь-якому ландшафтному дизайну, ставши його головною прикрасою. Під час розробки проекту важливо врахувати матеріал і вигляд житлового будинку та варіант оформлення ландшафту вашого саду або присадибної ділянки. Якщо альтанка буде витримана в спільній з домом дизайнерській стилістиці, поєднуватися з іншими будовами на ділянці, то ви зможете домогтися ефекту єдиного архітектурного ансамблю.

Альтанки з кам’яною піччю

Ми керуємось різними побажаннями, встановлюючи альтанку на дачній ділянці або навіть на даху міського будинку, але найчастіше крім укриття від негоди, багато хто бажає організувати місце для приготування їжі на вогні. Встановивши кам’яну піч або камін під дахом, можна захистити себе від примх природи і насолоджуватися делікатесами за обіднім столом безпосередньо на свіжому повітрі.

9316

27184

Використання каменю і деревини для створення дачних шедеврів – улюблений прийом всіх дизайнерів ось уже багато років. Цей альянс буде вірою і правдою служити домовласникам довгий час.

13307

Тепла і затишна атмосфера альтанки була створена не тільки завдяки природним матеріалам, використаним при спорудженні, але і зручним плетеним меблям з м’якими подушками і ніжним світлом підвісних вуличних ліхтарів.

16274

Ця дерев’яна простора альтанка буквально створена для релаксу, про що і свідчить напис на кам’яній печі. Затишний м’який куточок і невелика барна стійка з високими табуретами. Підійдуть як для сімейних посиденьок вдень, так і для вечірки з друзями в більш пізній час.

3682

Унікальний дизайн цієї альтанки з деревини дуже гармонійно виглядає з піччю незвичайної форми, з вуличними різьбленими ліхтарями, зі зручними плетеними кріслами, створюючи домашню атмосферу затишку.

5616

Вуличне освітлення альтанки – важлива деталь, яку краще продумати на етапі проектування будівлі. Чи буде це велика люстра, лампа або декілька підвісних світильників, а може імітація гірлянди – варіантів чимало, все залежить від ваших ідей, бюджету, також розмірів самої альтанки і простору довкола неї.

5717

Дизайн цієї альтанки незвичайний у всьому – споруда майже повністю з каменю, лише балки стельового перекриття виконані з дерева. Піч теж неординарна: відкрита чаша з високим димарем. Оригінальності додають і цікаві вуличні меблі строгої геометричної форми.

5817

Це розкішне приміщення важко прийняти за дачну будівлю. Коли перебуваєш всередині, виникає відчуття присутності в респектабельній вітальні з каміном, зручними диванами, креативним журнальним столиком і елементами декору. Повертає до реальності лише матеріал меблів – плетені конструкції замість дерев’яних.

33126

6336

4398

Гра контрастів в цій садовій альтанці, більше схожій на розкішний білий намет, буквально захоплює дух. Світлі відтінки чохла і печі, м’якої частини меблів і клумб перебувають в гармонії з темними відтінками плетених меблів і кованих елементів декору.

51109

Складно назвати альтанкою цю відкриту споруда з античними колонами, світлі, пастельні відтінки якої створюють неймовірно витончену атмосферу комфорту. Невелика водойма поруч, велика кам’яна піч, світлі плетені меблі з м’якими подушками – все тут працює на створення елегантності вуличної будівлі для відпочинку.

Альтанка – комфортна їдальня на свіжому повітрі

Не дивно, що розробляючи план будівництва альтанки на присадибній ділянці, господарі продумують можливість організації місця для прийому їжі в будь-який час доби. Ми підібрали кілька цікавих варіантів дизайну альтанки, для тих, хто планує використовувати це відкрите дачне спорудження саме з метою організації обідньої зони.

10304

11422

Відкрита з усіх боків альтанка біля невеликого водоймища стала прекрасним місцем для організації обідньої зони, тут розмістилося і обладнання для барбекю.

15282

Камінь і дерево – всюди в цьому затишному куточку для відпочинку і трапези. Передбачено розміщення великої групи гостей в будь-який час дня.

28184

Атмосфера затишної вітальні відтворена в невеликій альтанці завдяки різноплановому освітленню – підвісна люстра, настінні світильники і бра створюють романтичний настрій.

3863

Ця дерев’яна балочна альтанка на бетонних опорах розмістилася в кутку високого паркану, що дозволило створити затишне місце для обідньої зони, захищене від вітру. При бажанні можна запнути світлі вуличні гардини і захиститися від сонця, або створити інтимну атмосферу.

4399

Куполоподібний дах цієї дерев’яної альтанки з різьбленими колонами просто потребував круглого обіднього столу і традиційної люстрою над ним. Такий стіл може вмістити чималу кількість гостей для приємної вечері серед зелені безлічі рослин.

4433

Невелика їдальня розмістилася в дерев’яній альтанці, виконаній в східному стилі. Яскраві металеві стільці контрастують з теплими відтінками деревини. А жива огорожа створює настрій невеликого, затишного куточка для відпочинку.

4535

Ще один приклад створення комфортного місця для обідів і вечерь з допомогою стін з живих рослин. Альтанка, складена з дерев’яних рейок, передбачає наявність чохла для захисту від сонця в час дня.

4925

Ця дачні альтанка, що є, по суті, дерев’яним навісом, може бути використана як місце для обідів і куточок для відпочинку, а також база з приготування барбекю.

5346

Повністю облицьована деревом альтанка з вбудованою системою світильників на стелі – прекрасне місце для організації вечері або вечірки в темний час доби.

606

5418

Проста і лаконічна конструкція подібних альтанок буде органічно виглядати в ландшафтному дизайні будь-якого присадибної ділянки.

Альтанка на даху багатоповерхового будинку – витончений відпочинок в місті

Відсутність заміського будинку або можливості часто його відвідувати – не привід позбавляти себе задоволення відпочинку на свіжому повітрі. Організація невеликих альтанок – тренд, що знову відроджується у великих містах. Маленький райський куточок з живими рослинами, зоною відпочинку і навіть невеликими водоймами – не розкіш, а об’єктивна реальність теперішнього часу.

20262

Серед царства бетону така сталева сіра альтанка виглядає неймовірно органічно. Атмосферу свята на відкритому повітрі створюють яскраві плетені меблі і квітучі рослини в діжках.

21332

Навіть зі штучним газоном і полегшеною конструкцією альтанки це місце відпочинку і розслаблення виглядає розкішно. Світлий текстиль та яскравість живих квітів створюють позитивний настрій.

22273

Альтанкою тут є складаний тент у вигляді величезної яскравої парасольки. Дерев’яна обробка та наявність живих рослин розбавляє індустріальну атмосферу м’якого куточка для відпочинку.

24240

Дерев’яна різьблена альтанка, стилізована під китайську пагоду, стала затишним місцем на даху для кількох людей. Дерев’яний настил є тлом для унікальних елементів вуличного декору і вічнозелених рослин.

Альтанка як ідеальне місце для відпочинку: в гармонії з навколишнім середовищем

Перше призначення будь-якої альтанки – створення для господарів можливості відпочити і розслабитися в її тіні. Ми пропонуємо вам підбірку оригінальних варіантів альтанок на будь-який смак.

5345

Щоб вибрати найкращий для вас варіант, потрібно враховувати лише функціональність і зовнішню привабливість, яка відповідає саме вашим уподобанням і баченням гармонії і комфорту у такій будівлі.

11421

Ця альтанка – ніби створена з білосніжних дерев’яних мережив. Класична форма восьмикутника компактно впишеться навіть у невеликий закуток на вашій присадибній ділянці і прикрасить його собою.

3681

Так звані «живі» альтанки створюються за допомогою сталевої або металопластикової конструкції, біля якої висаджують рослини, здатні надалі створити ефект зелених стін.

8323

Невеликі альтанки в лісовому або сільському стилі використовують, як правило, у великих садах, просторих присадибних ділянках з ефектом закунутого ландшафтного дизайну. Часто такі будиночки конструюють з гілок дерев, іноді необроблених. Їх форма і зовнішній вигляд часто створюють образ лісової хатинки.

12328

Ця скромна альтанка квадратної форми чудово виглядає в альянсі з клумбою, «облямованою» місцями для сидіння.

14293

У царстві каменю дерев’яні деталі цієї альтанки виглядають прекрасно. Зручний м’який куточок створює воістину комфортне місце для відпочинку.

41116

35111

18274

17271

4055

5517

Використання дерев’яних рейок для створення конструкцій альтанок – вдалий спосіб не тільки надати будівлі легкості, але і залишитися в рамках запланованого бюджету. Це дуже економічний вид застосування деревини.

Альтанки в східному стилі

Схід у стилістиці альтанок проявляється в основному в конструкції дахів, а також химерними орнаментами і орієнтальними елементами декору.

19271

Східна культура – не лише справа тонка, але ще й неймовірно красива, якщо йдеться про приклади архітектури та способи організації ландшафтного дизайну.

25229

Простота, гармонія, чіткість форм і ліній – основа концепції східних садових споруд.

32148

3959

Спокійні пастельні відтінки розбавлені яскравим текстилем і покритям вуличних меблів.

52108

Незвичайний підвісний світильник додає елементу футуристичності в загальну східну стилістику конструкції. А настінне освітлення створює затишну атмосферу домашнього відпочинку.

Альтанки в стилі бунгало

5017

29170

34112

Досить облаштувати простору альтанку з соломою на даху м’яким куточком з безліччю подушок – і атмосфера гавайського відпочинку вам забезпечена. Перед вами кілька прикладів розкішних дачних споруд в стилістичному напрямку бунгало.

Альтанки у вигляді критих навісів

Іноді й така проста форма альтанки може стати справжньою перлиною ландшафтного дизайну. Використання різних матеріалів, форм і забарвлень дозволяє створити безліч варіантів цієї нескладної конструкції.

3763

4628

4728

23253

26202

30170

31177

42108

Фешенебельне місце відпочинку під критим навісом можна обладнати як на присадибній ділянці, так і на даху великої будівлі.

4826

Оригінальний дизайн альтанки-навісу з вбудованою пісочницею – прекрасне рішення для сімей із дітьми.



• не пропусти