Одна з молочних кислот, що міститься в більшості сортів твердих сортів сиру, істотно знижує ризик розвитку серцевого нападу та інсульту.
Це твердження доводять результати нового дослідження, опублікованого в американському журналі Clinical Nutrition.
У своєму складі сир містить майже стільки білків, скільки і жирів, які організм використовує для регенерації відмерлих клітин. Він також багатий на кальцій, вітаміни D і B12 (вони беруть участь в утворенні еритроцитів і стабілізації функцій роботи нервової системи).
У сирі також міститься безліч корисних бактерій. Будучи продуктом бродіння, він сприятливо впливає на мікробіоту кишечника, що покращує обмін речовин.
Крім цього, вчені вважають, що вживання сирів уповільнює процес старіння і збільшує середню тривалість життя.
Найшкідливішим компонентом сиру називають сіль, оскільки вона порушує роботу нирок, затримує рідину в організмі і провокує набряки. Для захисту від негативних наслідків лікарі рекомендують їсти шматочок сиру в 20-30 грамів на добу.
І пам’ятайте – підроблений сир не має нічого спільного з натуральними інгредієнтами, оскільки він містить не молоко, а пальмова олія.




