Всеукраїнський радіодиктант національної єдності відбудеться 25 жовтня: долучайтесь до флешмобу

    23

    Щороку, з нагоди Дня української писемності та мови, який відзначають 27 жовтня, тисячі українців беруть участь у Всеукраїнському радіодиктанті національної єдності. Цьогорічний диктант відбудеться у п’ятницю, 25 жовтня, і стане вже 24-им за ліком. 

    Інформацію про дату проведення диктанту оголосило Суспільне. Хто стане автором тексту та хто його прочитає в прямому ефірі, стане відомо згодом.  

    Радіодиктант транслюватиметься на всіх платформах Суспільного — це телебачення, радіо та цифрові платформи. Щорічно до цього флешмобу долучаються люди різного віку, професій та з різних куточків світу. 

    Минулого року текст для диктанту підготувала відома українська письменниця та перекладачка, лауреатка Шевченківської премії Катерина Калитко, а читав його актор і театральний режисер Олексій Гнатковський. 

    У 2023 році у Радіодиктанті взяли участь понад пів мільйона людей. Близько 20 тисяч листів було надіслано на перевірку. Переможцями стали дві учасниці — 77-річна львів’янка Христина Гоянюк, яка пише диктанти з самого початку проведення заходу у 2000 році, та Галина Шура, учителька української мови та літератури з села Комарове Ковельського району. Обидві учасниці написали текст без жодної помилки. 



    • інші новини