Apple оскаржить бразильську заборону на продаж iPhone без зарядних пристроїв

    66

    Компанія Apple не готова змиритися з розпорядженням бразильської влади, яка заборонила продаж iPhone без зарядних пристроїв — компанія подаватиме апеляцію. Влада Бразилії вважала, що компанія просто продає покупцям некомплектні товари.

    Відомо, що Міністерство юстиції Бразилії оштрафувало Apple на суму, еквівалентну $2,38 млн і ухвалило припинити продаж iPhone 12 і новіших моделей без зарядок, а також взагалі будь-яких iPhone, що не мають зарядних пристроїв у комплекті. У розпорядженні, опублікованому вчора в урядовому виданні, вказувалося, що продаж iPhone без істотного компонента, яким є зарядний пристрій, є ” навмисно дискримінаційною практикою щодо користувачів “.

    Влада відхилила доводи Apple, яка наполягає, що відсутність зарядок у комплекті служить захисту навколишнього середовища, включаючи зниження вуглецевих викидів. У Бразилії вважали, що докази того, що продаж смартфонів без зарядки йде на користь екології, відсутні.

    У Apple заявляють, що продовжать працювати з бразильським агентством Senacon, яке займається захистом прав споживачів для того, щоб «розвіяти його сумніви», додатково заявивши, що подаватимуть апеляцію. У компанії повідомляють, що вже вигравали у країні кілька судових процесів, пов’язаних із цим питанням. Примітно, що розпорядження з’явилося за день до дати прем’єри нових моделей iPhone – вона відбудеться сьогодні.

    Джерело: Reuters



    • інші новини