Sony PlayStation 5 стане найголовнішим розчаруванням 2019 року

    342

    Ось уже близько двох років по мережі ходять чутки про ігрову приставку Sony PlayStation 5, а приписують їй вкрай багато різних особливостей. Всі джерела запевняють, що консоль наступного покоління зможе запускати відеоігри в дозволі 4K з частотою 60 кадрів в секунду, але на таке в даний час здатні навіть не всі сучасні ігрові комп’ютери. Як стало відомо, дана консоль стане головним розчаруванням нинішнього року.

    Колишній розробник ігрових студій Activision і Ubisoft Марк-Андре Ютрас, який в даний час займається створення рольової гри Hellpoint, розповів про те, що буде являти собою ігрова приставка Sony PlayStation 5. За його словами, вона розчарує всіх геймерів, які хочуть її купити , бо не зможе виправдати їхніх сподівань. Як приклад він навів випущену в кінці 2016 року модель PS4 Pro, на яку були великі надії за якістю графіки, але всі вони зазнали краху.

    За словами розробника, в даний час ігрові приставки обробляють 2 млн пікселів в секунду, тоді як Sony PlayStation 5, щоб вона забезпечувала підтримку 4K при частоті кадрів 60 fps, доведеться за такий же інтервал часу обробляти 8 млн пікселів, тобто в чотири рази більше. Якщо подібне дійсно трапиться, це буде найбільший стрибок з продуктивності по частині «заліза» за всю історію ігрових консолей.

    Саме тому Марк-Андре закликає не чекати від PS5 підтримки 4K при частоті 60 кадрів в секунду, бо ігрова консоль наступного покоління не зможе забезпечити таку потужність. Він вважає, що новинка зможе запускати відеоігри з роздільною здатністю Full HD та частотою 60 fps, тоді як при використанні консолі в парі з 4K-телевізором доведеться задовольнятися лише 30 кадрами в секунду, а таким геймери точно залишаться незадоволені. Компанія Sony могла б реалізувати таку можливість, але вона обмежена бюджетом, адже потрібно зробити майбутню PlayStation 5 максимально дешевою, щоб дозволити собі її покупку міг будь-хто з покупців.



    • інші новини