Лікарі розповіли про користь вівсянки

    349

    Вівсянка – криниця вітамінів (особливо групи В), мінералів, органічних кислот, складних вуглеводів, білка, протеїну і клітковини. 

    Користь цього продукту переоцінити неможливо.

    Дієтологи вважають, що регулярне вживання цієї каші благотворно впливає на схуднення, допомагаючи без шкоди для організму позбавитися від зайвої ваги (разом з регулярними фізичними навантаженнями і здоровим харчуванням).

    Навіть невелика порція вівсянки допоможе мінімум на пару годин забути про почуття голоду, яке переслідує тих, що худнуть регулярно. А все завдяки повільному засвоєнню поживних речовин, що містяться в вівсянці.

    Вживання цієї каші також знижує рівень холестерину, що зменшує ризик утворення тромбів.

    Завдяки обволікаючій і протизапальній дії, вівсянка сприятливо впливає на стінки шлунка і усуває шлункові болі.

    Крім цього, вівсянка знижує рівень цукру в крові, тому в обов’язковому порядку входить в меню діабетиків.

    Цільнозерновий овес включає антиоксиданти, які очищають організм і вільні радикали, які корисні для роботи серцево-судинної системи, а також попереджає розвиток онкології.

    Кальцій і фтор, які входять до складу вівсяної каші, сприяють зміцненню кісток і опорно-рухового апарату. Біотин допомагає усунути м’язові болі.

    Овес також сприятливо впливає на роботу печінки, нирок і щитовидної залози.

    Вівсянка, серед іншого, включає цинк, необхідний для підтримки імунітету, поліпшення обміну речовин, а також захисту від інфекцій.

    Магній покращує роботу нервової системи, розумову діяльність, пам’ять і увагу.

    З’їдаючи тарілку вівсянки за сніданком, можна нормалізувати нічний сон, оскільки вона сприяє збільшенню вироблення серотоніну й мелатоніну.

    Додамо, що вівсянка протипоказана хворим на целіакію, яка характеризується непереносимістю глютену.