Лещенко: Син Ахметова купив віллу в Швейцарії

    1258

    Син українського олігарха Рината Ахметова Дамір Ахметов купив в передмісті Женеви (Швейцарія) віллу вартістю $ 64 млн (2 млрд грн). Купівлю здійснили в грудні 2020 року, про це йдеться в матеріалі члена наглядової ради АТ “Укрзалізниця” Сергія Лещенка, який опублікував Kyiv Post.

    “Дамір Ахметов купив два будинки – розкішну віллу і менший будинок, що знаходиться по сусідству, а також ділянку площею 7600 кв. м. Продавцем був Мансур Акрам Одже, французький бізнесмен. Він є співвласником імперії TAG і команди McLaren Formula One”, – написав Лещенко.

    Об’єкт розташований на березі Женевського озера. На сервісі Google Maps відсутні будь-які фото зроблені біля будівлі. Будинок обладнаний камерами відеоспостереження і охороняється службою безпеки, зазначає Лещенко.

    У відео, опублікованому на YouTube Лещенко заявив, що Ахметов – основний клієнт УЗ. З її допомогою компанії бізнесмена перевозять залізну руду.

    “У 2020 році УЗ отримає збитки через те, що деякі олігархи, зокрема Ахметов, не платять справедливі тарифи за транспортування залізної руди, але акумулюють свої кошти за кордоном і купують за них нерухомість”, – заявив Лещенко.