Китайські вчені знайшли панацею від похмілля

    165

    Напередодні новорічних свят багато хто готував не тільки багатий стіл, але і шукав рецепти від ранкового похмілля. На допомогу прийшли вчені з Китаю, які знайшли ефективний засіб від даного «нездужання».

    Під час святкування люди не завжди можуть розрахувати свої сили і досить часто вживають надмірну кількість алкогольних напоїв. Як відомо, після цього на ранок самопочуття досить погане.

    На допомогу вирішили прийти вчені з університету Сунь Ятсена в Гуанчжоу (Китай). В результаті проведеного ними дослідження встановлено, що найпростішим і швидкодіючим засобом є газована вода з лимонним соком. Саме такий простий засіб здатен звести до мінімуму концентрацію ацетальдегіду, який значно збільшується в організмі людини під час надмірного вживання алкоголю.

    Виявилося, що газована вода виступає каталізатором ферменту, який допомагає засвоювати, розщеплювати і виводити побічні продукти алкоголю з організму.

    Крім того, китайські фахівці підкреслили, що похмілля обумовлено не тільки зловживанням алкогольних напоїв, а й досить повільними процесами їх засвоєння.