Повернення до первісного ладу: мінімалістський еко-готель посеред дикої природи (фото)

1608

У мальовничій дельті річки Окаванго (Ботсвана, Африка) знаходиться колоритний еко-готель, який ідеально вписується в навколишній ландшафт. Дерев’яні склепіння, вогнище посеред кімнати, а також дивовижний краєвид на дику, незайману природу – все це створює враження перебування в часі первіснообщинного ладу.

Sandibe Okavango Safari Lodge - еко-готель в Ботсвані
Sandibe Okavango Safari Lodge – еко-готель в Ботсвані

Архітектори Міхаеліс Бойд (Michaelis Boyd) і Нік Плюман (Nick Plewman) закінчили роботу над дизайном і будівництвом еко-готелю під назвою Sandibe Okavango Safari Lodge, розташованого в дельті річки Окаванго африканської країни Ботсвана. На створення зовнішнього обтічного «лускатого» фасаду авторів надихнули форми місцевого ящера, що знаходиться під загрозою зникнення.

Проект архітекторів Michaelis Boyd і Nick Plewman
Проект архітекторів Michaelis Boyd і Nick Plewman

У дизайні будинку є щось первісне: дерев’яний навіс, що нагадує склепіння хатини, вогнище, розміщене в центрі вітальні. Все це ідеально гармонує з навколишньою африканською природою. Готель може запропонувати гостям 12 апартаментів.

Готель Sandibe Okavango Safari Lodge. Інтер'єр.
Готель Sandibe Okavango Safari Lodge. Інтер’єр

Одним з важливих аспектів проектування готелю є те, що він виконаний з недорогих екологічно чистих місцевих матеріалів. Відсутність вікон і безпосередня близькість до річки забезпечують природну вентиляцію, тим самим рятуючи жителів номерів від виснажливої спеки. Якщо з’являється необхідність в електриці, то для отримання енергії використовується сонячна батарея, розташована на даху.

Еко-готель в Ботсвані. Вітальня.
Еко-готель в Ботсвані. Вітальня.

Відпочинок в такого типу природних умовах набирає популярність в наші дні, адже хороший екологічний готель, або курорт може скласти конкуренцію будь-якому п’ятизірковому готелю, а бонусом буде те, що таке житло створене з думкою про навколишнє середовище.

Готель Sandibe Okavango Safari Lodge. Спальня
Готель Sandibe Okavango Safari Lodge. Спальня


• не пропусти