Американці знову полетять на Місяць: місія Artemis 1 стартує в лютому 2022 року

    159

    Очікується, що тривалість місії складе від чотирьох до шести тижнів.

    Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (НАСА) повідомило про плани в лютому наступного року безпілотну місячну місію Artemis 1, що стане першим кроком в плані Америки щодо повернення людей на Місяць.

    Агентство планувало запустити випробувальний політ до кінця цього року, але в підсумку його перенесли на лютий, а космонавти повинні відправитися на Місяць до 2024 року. Запуск буде здійснений з 12 по 27 лютого, про що повідомив Майк Сарафін (Mike Sarafin), керівник місії Artemis 1. Очікується, що тривалість місії складе від чотирьох до шести тижнів.

    НАСА також розгорне невеликі супутники, відомі як CubeSats, для проведення експериментів і демонстрації технологій. Потім Artemis 2 запланований на 2023 рік, в ході цієї місії космічний корабель з чотирма астронавтами облетить Місяць і повернеться на Землю. Artemis 3 стартує в 2024 році. Тоді люди знову ступлять на Місяць вперше з 1972 року.

    НАСА підтверджує, що в число космонавтів, які відправляться на Місяць, увійдуть перша жінка і людина не європеоїдної раси. Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору збирається створити базу на Місяці, а також використовувати отримані уроки для планування польоту на Марс у 2030-х роках.

    Artemis 1 переслідує кілька цілей: продемонструвати здатність корабля Orion повернутися з Місяця і працювати в глибокому космосі, де «набагато холодніше, ніж на низькій навколоземній орбіті».



    • інші новини