Скандал з прикрасами у формі карти України без Криму: стало відомо про компанію-виробника

    52

    Група «ІС» повідомляла, що на американській торговельній площадці Amazon продається золота підвіска у формі карти України. Журналісти встановили, що виготовляє ці прикраси німецька фірма S.W.W. Schmuckwaren GmbH з містечка Леонберг, що біля Штутгарта. Фірма виробляє схожі ювелірні вироби з обрисами багатьох інших країн світу, проте вони відповідають міжнародно визнаним кордонам цих країн, пише «DW».

    У компанії заявили, що цей ювелірний виріб не має жодного політичного підґрунтя. За його словами, зробити підвіску-карту, де півострів був би приєднаний до материкової частини України, просто «технічно неможливо».

    Утім, підвіски з Україною без Криму донедавна можна було купити не лише у фірми-виробника, але й на сайтах таких велетнів інтернет-торгівлі як OTTO та Amazon. Після скандалу німецький концерн OTTO, який багато хто в Україні знає ще за каталогами посилкової торгівлі, миттєво вилучив підвіску зі свого сайту. OTTO також висунув до продавця вимогу ніколи більше не продавати через сайт otto.de цей або схожий товар.

    А от у німецькому підрозділі компанії Amazon відмовилися коментувати цю ситуацію. Підвіски з картою України без Криму станом на 11 червня все ще можна купити на німецькому сайті Amazon.



    • інші новини