Facebook видалила 1,3 млрд фальшивих акаунтів

    91

    Також Facebook видалила понад 12 мільйонів публікацій про COVID-19 і вакцини, які світові експерти в області охорони здоров’я відзначили як дезінформацію.

    Facebook опублікувала повідомлення в своєму блозі, в якому компанія повідомила, що в період з жовтня по грудень 2020 року через однойменну соціальну мережу було видалено 1,3 мільярда облікових записів.

    Підроблені облікові записи є на різних платформах, однак у Facebook вони зустрічаються частіше, ніж в інших соціальних мережах. Основна мета створення підроблених облікових записів – обдурити інших користувачів. Фальшиві облікові записи також створюються для поширення дезінформації.

    Компанія повідомила, що понад 35000 осіб цілодобово працюють над усуненням дезінформації на її платформі. На тлі цього Facebook видалила понад 12 мільйонів публікацій про COVID-19 і вакцини, які світові експерти в області охорони здоров’я відзначили як дезінформацію.

    Минулого року з’явилося багато неправдивої інформації, теорій змови про вакцини від коронавірусу і так далі. Facebook заявила, що рішення відсіяти таку дезінформацію було дуже корисно для того, щоб люди могли отримувати правильну інформацію про запобігання поширенню вірусу, а також про вакцинацію.

    Розкриття Facebook даних про дезінформацію сталося після запланованої перевірки Комітетом з енергетики та торгівлі Палати представників США. Комітет вивчає, як технологічні платформи, включаючи Facebook, борються з дезінформацією.



    • інші новини