YouTube Music оновився: покращений дизайн плеєра і тексти пісень

    185

    Кнопки управління «Перемішати» та «Повтор» нарешті перемістилися в плеєр, а сам інтерфейс став простішим.

    Музичний сервіс YouTube Music від компанії Google продовжує обростати цікавими функціями і наздоганяти конкурентів. Перебуваючи на стадії активного розвитку, додаток часто змінює свій дизайн, і чергове оновлення не стало винятком.

    В останній версії YouTube Music представив перероблений дизайн плеєра, який містить покращені, більш зручні елементи управління відтворенням і довгоочікуване відображення текстів пісень. У свіжому інтерфейсі плеєра Google нагадали про можливість перемикання між піснями і відеороликами з YouTube. Тепер функція вибору режиму стала більш інтуїтивною і відображається у вигляді наочної кнопки. Перемикач у верхній частині екрану дозволяє користувачам швидко перемикатися між «піснею» і «відео».

    Серед інших нововведень — дві вкладки внизу. Перша вкладка призначена для переходу до поточного списку відтворення, вона показує, які пісні знаходяться в черзі. Раніше YouTube Music показував назву наступної пісні в черзі з проведенням пальця вгору. При переході на другу вкладку плеєр змінюється текстом пісні. В даний час функція експериментальна, тому визначення текстів працює тільки з певними піснями.

    Остання і, ймовірно, найбільш приваблива зміна полягає в тому, що YouTube Music перемістив кнопки управління «Перемішати» та «Повтор» безпосередньо в інтерфейс плеєра. Більше нема потреби переходити в меню «Далі».

    Згідно Google, деякі користувачі YouTube Music вже отримали оновлення з поліпшеним дизайном на своїх Android-пристроях. Повномасштабний випуск відбудеться в найближчі дні. Коли оновиться iOS-версія музичного сервісу — поки не уточнюється.