Люсе-фіорд, Норвегія (13 фото)

922

Розташований на півдні Західного Норвегії, неподалік від міст Хаугесенд і Ставангер, Люсе-фіорд є одним з найбільш відвідуваних туристичних об’єктів країни. Його довжина становить сорок два кілометри, висота берегів – понад однієї тисячі метрів.

Свою назву «Світлий фіорд» отримав завдяки оточуючим його скелях зі світлого граніту, дві з яких – скеля Прекестолен («Кафедра проповідника») і скеля К’єраг – прославили його на весь світ.

Прекестолен, що підноситься на шістсот чотири метри над рівнем моря, закінчується плоским майданчиком, розміром 25×25 метри. З нього відкривається чудовий вид на Люсе-фіорд і плато К’єраг. Останній приваблює туристів унікальним круглим каменем, що висить між двома скелями на висоті близько кілометра. Величезні, завбільшки з будинок камені, знаходяться і в районі Глоппедалсюра.

У число місцевих пам’яток входить і два водоспади: Хенганефоссен (400 м.) і Монафоссен (92 м.). Водоспад Хенганефоссен знаходиться на північному березі Люсе-фіорду. Помилуватися на нього нього можна в ході пішої прогулянки або круїзної подорожі на невеликому кораблі, човні або каяку.

Дорога Люсевеген, що бере свій початок в самій глибині фіорду, також користується популярністю у туристів. Природний центр Люсе-фіорду в мініатюрі відтворює ландшафтні особливості свого старшого побратима. Ще тут широко розвинені активні види відпочинку: скелелазіння, хайкинг (підйом по гірських стежках), кінні прогулянки і бейс-джампінг (парашутні стрибки з фіксованих об’єктів).

Люсе-фіорд, Норвегія (1)

Люсе-фіорд, Норвегія (2)

Люсе-фіорд, Норвегія (3)

Люсе-фіорд, Норвегія (4)

Люсе-фіорд, Норвегія (5)

Люсе-фіорд, Норвегія (6)

Люсе-фіорд, Норвегія (7)

Люсе-фіорд, Норвегія (8)

Люсе-фіорд, Норвегія (9)

Люсе-фіорд, Норвегія (10)

Люсе-фіорд, Норвегія (11)

Люсе-фіорд, Норвегія (12)

Люсе-фіорд, Норвегія (13)



• не пропусти