Топ 10. Найвідоміші та найкрасивіші канали світу (ФОТО)

2592

Канали бувають різних видів і розмірів: від водних шляхів, які з’єднують океани, до малих водотоків в містах. Подібні міста часто ототожнюватися з Венецією. У самому справі, міста відомі своїми каналами і водними шляхами, можна називати «Венецією» у своїй частині світу.

1. Стокгольмський канал.

Його часто називають “Венецією Півночі”, Стокгольм розташований на 14 островах. У туристів, які потрапляють в Стокгольм, є відмінна можливість вивчити канали самостійно. Для цього необхідно лише орендувати човен або байдарку.

знаменитые каналы

2. Алаппужа.

Алаппужа – «Венеція Сходу» – дуже красиве, стародавнє місце в індії. Відвідувачі можуть орендувати тут цілий плавучий будинок, для того щоб краще ознайомитися з заплавами в протягом одного чи декількох днів.

3. Бангкок. Клонг.

“Клонг” – тайська назва каналів. Історично склалося так, що люди використовували Клонг по всьому Таїланду для транспортування і торгівлі, тим самим прирікаючи Бангкок на досить гладеньке прізвисько «Венеція Сходу». Сьогодні більшість клонгов є вулицями, але ви все одно можете відвідати туристичну версію традиційного плавучого ринку, про який ми писали в огляді визначних пам’яток Бангкока .

4. Нан Мадол.

Нан Мадол, “Венеція-Тихоокеанського регіону,” являє собою групу невеликих штучних островів, розташованих біля східного берега острова Понпеї, в Мікронезії.

5. Канали Сучжоу.

“Китайська Венеція”, Сучжоу – східна частина Китаю на нижній течії річки Янцзи. Заснований в 5 столітті до н.е. Сучжоу славиться своєю чарівною системою водних шляхів, і історичних кам’яних мостів.

6. Панамський канал.

Штучний 77 кілометровий Панамський канал з’єднує Атлантичний і Тихий океан. Завершений в 1914 році, канал дозволяє судам дістатися з однієї сторони в іншу більш легко і безпечно. Сьогодні більше 14000 судів проходять Панамський канал щороку.

7. Хойан.

Ця рибальське село, а нині і туристична точка розташована на узбережжі Південно-Китайського моря у В’єтнамі. Хойан був міжнародним портом з 16-го століття, хоча зараз серйозний бізнес доставки переїхав в місто Дананг.

8. Канали Брюгге.

Брюгге є одним з найбільш добре збережених середньовічних міст Європи і найпопулярнішим місцем Бельгії. Завдяки каналам Брюгге часто називають «Північною Венецією».

9. Канали Амстердама.

Ще одна «Північна Венеція» – Амстердам. Будівництво каналів почалося в XVII столітті під час Голландського Золотого Століття.Три основних канали: Herengracht, Prinsengracht і Keizersgracht утворюють концентричні пояси навколо міста, відомі, як Grachtengordel. Раджу Вам також відвідати пам’ятки Амстердама у віртуальному турі на vSviti.com.ua.

10. Канали Венеції.

Венеція – місто на воді , є перлиною туризму. Романтичні гондоли, і італійська архітектура допомогли заробити цей статус. Об’єднані разом, більше 150 каналів, поділяють Венецію на безліч островів. У будь-який час року у Венеції туристів набагато більше, ніж місцевих жителів.



• не пропусти