Топ – 10. Найкрасивіші водоспади світу (20 фото)

14286

Результати будь-яких спроб скласти рейтинг найкрасивіших водоспадів завжди знайдуть своїх критиків. Тому що уявлення про те, що значить «красивий» у всіх індивідуальне. Будь-які подібні рейтинги це завжди суб’єктивна думка, пов’язане з особистим досвідом.

Автори сайту world-of-waterfalls Джонні Чен і його дружина Джулія є великими фанатами водоспадів. Спочатку це була просто спроба піти від стресу, подорожуючи до місцевих водоспадів в Південній Каліфорнії. Незабаром ці поїздки переросли у повноцінні подорожі по різних країнах у пошуках найдивовижніших водоспадів.

Побувавши в десятках країн і відвідавши сотні водоспадів, вони склали свій топ лист найкрасивіших водоспадів у світі. Ми вважаємо їх вибір гідним і з радістю публікуємо цей список. Якщо ви хочете доповнити його, то можете залишати свої коментарі.

Найкрасивіші водоспади світу.

10. Водоспад Сазерленд (Sutherland Falls), Нова Зеландія. 

Починає список найбільш видовищний водоспад Нової Зеландії чудовий 580 метровий водоспад Сазерленд. Він розташований в глибині диких і красивих фіордів національного парку Фьордленд(Fiordland National Park).

vodopad-sazerlend-01

vodopad-sazerlend-02

9. Водопад Деттіфосс (Dettifoss), Ісландія. 

Це найпотужніший водоспад Європи, спускаючи талі льодовикові води в 44 метрову прірву. Розташований у національному парку Йекульсаурглювур, водоспад Деттіфосс є фаворитом у багатьох любителів ісландської природи.

vodopad-dettifoss-01

vodopad-dettifoss-08

8. Водоспад Ґульфосс (Gullfoss), Ісландія. 

Один з найбільш унікальних водоспадів у світі. Знаходиться він на річці Хвітау і складається з двох каскадів розташованих під кутом 90 градусів один до одного. Водоспад Ґульфосс – одна із знакових природних пам’яток Ісландії .

vodopad-gyudlfoss-01

vodopad-gyudlfoss-04

7. Водопад Каєтур (Kaieteur Falls), Гайана. 

Є ще місця на землі, де природа не зворушена людиною. У тропічних лісах Гайани на річці Потаро розташований один з найбільших водоспадів у світі. Міць і сила цього монстра вражає і викликає захоплення.

vodopad-Kayetur-01

vodopad-Kayetur-03

6. Йосемітський водоспад (Yosemite Falls), США. 

Перлина національного парку Йосеміті . Розташований в мальовничій долині, легкодоступний, один з найвищих водоспадів у світі дозволяє розглянути себе з великого числа туристичних стежок, завдяки чому потрапляє в список кращих.

vodopad-yosemiti-01

vodopad-yosemiti-03

5. Водоспад Анхель (Angel Falls), Венесуела. 

Падаючий з висоти 979 метрів з вершини містичної тепуі Гвіанського нагір’я, водоспад Анхель розташований глибоко в венесуельських екваторіальних лісах національного парку Канайма. Подорож до цього водоспаду залишить у вас незабутні враження.

vodopad-ankhel-01

vodopad-ankhel-07

4. Плітвіцькі водоспади (Plitvice Waterfalls), Хорватія. 

Коли розмова заходить про найкрасивіші водоспади світу, важко не згадати про цю всесвітньо відому пам’ятку – десятки водоспадів розташованих в національному парку Плітвіцькі озера .

plitvickie-ozera

plitvickie-ozera

3. Ніагарський водоспад (Niagara Falls), США. 

Найвідоміший і найпотужніший водоспад Північної Америки. На додаток до неймовірної сили його безперечно можна назвати найлегшим для доступу та перегляду зі всіляких сторін і оглядових трибун. Він замикає трійку лідерів.

niagarskiy-vodopad

niagarskiy-vodopad

2. Водоспад Вікторія (Victoria Falls), Замбія і Зімбабве. 

Неймовірна сила і сліпуча краса! Напевно, нікого не здивує, що цей «гримлячий дим» вважається одним з природних чудес світу і є об’єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО .

Victoria-Falls-01

Victoria-Falls-02

1. Водоспади Ігуасу (Iguazu Falls), Аргентина і Бразилія. 

На вершині списку перебуває неймовірний комплекс, що складається з, приблизно, 275 водоспадів і каскадів. Його ширина більше двох з половиною кілометрів. Численні оглядові майданчики та місточки дозволяють крупним планом розглянути приголомшливу красу водоспадів Ігуасу.

vodopad-iguasu-01

vodopad-iguasu-10



• не пропусти