Дивовижний острів Ко-Ланта

254

Цей гарний острів на південному узбережжі Таїланду був батьківщиною древніх морських циган з їх власною мовою і віруваннями. Деякий час тому на Ко Ланта також прибули тайські рибаки і фермери. Туристи і любителі дайвінгу відкрили острів Ланта в Таїланді дюжину років тому. Поступово він переміщувався від невідомого та важкодоступного до популярному туристичному призначенням і тепер пропонує зростаюче розмаїття курортів і розвинену інфраструктуру. Більшість курортів зосереджена біля узбережжя, з невеликою кількістю затишних і комфортних бунгало (30-50).

Яка ж Ко-Ланта насправді?

Це острів чудових пляжів з чарівними заходами і зеленими джунглями. Це – острів, куди люди повертаються знову і снова.Здесь майже завжди тепло, температура рідко знижується нижче 30 градусів за Цельсієм. На острові Ви забудете про час, проводячи години, спостерігаючи за тихим прибоєм і раками-відлюдниками на пляжі. Нескінченне чарівництво, яке створює острів настільки особливе, не може бути розвіяне навіть сучасними зручностями, які пропонує курорт. Велика частина пляжів Ко-Ланта ділиться на маленькі частини.

Перші п’ятизіркові готелі відкрилися тут кілька років тому. Власники зберегли всі дерева і природу. Головним завданням було, щоб архітектори побудували пляжний курорт, який не міг би бути помічений з боку моря, плавно зливаючись з берегом і природою. На одному з найпрекрасніших пляжів Ко-Ланта (і можливо одному із самих кращих пляжів в Таїланді ) знаходиться Pimalai Resort & Spa, маленькі небеса на землі. Приголомшливо спроектований, він пропонує прекрасний рівень сервісу.

Здається, що Ко-Ланта привертає більше творчих людей, які згодом створюють тут чудові нові курорти. Бізнесмени з Бангкока відкрили готель Narima, який привернув увагу міжнародної громадськості і багатьох знаменитостей.

Два француза настільки закохалися в тутешню Relax Bay, що через кілька місяців перетворив бухту в елегантний притулок для міжнародних туристів під назвою Conde Nast. Тепер на 25 кілометрах пляжів побудовано близько ста невеликих курортів.

Якщо Ви перебуваєте в пошуках туризму для дорослих, диско барів, шопінгу чи дискотек – Ко-Ланта не для Вас, їдьте на острів Пхукет . Приїжджайте в Ко-Ланта для того, щоб зайнятися дайвінгом, переважаючим дайвінг у Червоному морі. Місця занурення регулярно входять в кращу десятку в світі. Життя тут триває так, як це відбувалося сто років тому. Орендуйте велосипед або джип і проведіть час, досліджуючи пляжі, річки, печери і водоспад. Всього 25 кілометрів в довжину і шість завширшки, Ви виявите області, які є відокремленими світами. Дослідіть сади кокосових пальм і плантації каучукових дерев, все ще функціонують так само, як це було п’ятдесят років тому. Спостерігайте, як морські циганські рибалки будують свої мережі так, як вони це робили протягом багатьох сторіч.

Дивовижний острів Ко-Ланта (1)

Дивовижний острів Ко-Ланта (2)

Дивовижний острів Ко-Ланта (3)

Дивовижний острів Ко-Ланта (4)

Дивовижний острів Ко-Ланта (5)

Дивовижний острів Ко-Ланта (6)