Красивий бамбуковий ліс Кіото

814

Легкий шепіт можна почути з бамбуковою гаю Арашіяма, за межами Кіото, Японія. Бамбук – це багата і невід’ємна частина японської культури, тому ця бамбуковий гай шанується як місцевим населенням, так і приїжджими туристами.

Стежки для прогулянок представляють чудовий і мальовничий вид не гігантські зелені листяні навіси. Не дивно, що бамбук надихнув японських ремісників протягом багатьох сторіч.

У місцевих майстернях з бамбука роблять кошики, чашки для чаю, сувеніри, палички для їжі, і багато інших предметів, що використовуються японцями в побуті.

Бамбук застосовується в дизайні інтер’єру, в спорудженні огорож, в бойових мистецтвах і в музиці. До X століття бамбук виконував ключову роль в японській культурі.

Волокна, з яких складається бамбук, сприяють його силі і гнучкості. Багато будівлі, побудовані з бамбука, витримували землетрусу до 9 балів. Бамбук дуже швидко росте, тому цей ресурс дуже швидко відновлюється.

Деякі різновиди бамбука можуть вирости на метр за 24 години. Фактично, будучи зрубаним повністю, бамбук може відновити свою повну масу, через шість місяців, у той час як відновлення дерева займе 30-50 років.

Красивий бамбуковий ліс Кіото (1)

Красивий бамбуковий ліс Кіото (2)

Красивий бамбуковий ліс Кіото (3)

Красивий бамбуковий ліс Кіото (4)

Красивий бамбуковий ліс Кіото (5)

Красивий бамбуковий ліс Кіото (6)



• не пропусти