10 найцікавіших замків Іспанії (фото)

7537

Іспанські замки переважно будувались не для краси, як часто було у Європі. Найпершою метою спорудження фортифікаційних споруд був захист земель країни. Міцні, неприступні та величні не рідко вселяли страх ворогам вже навіть самим своїм виглядом. У різні часи тут жили короновані особи, сюди перевозили ув’язнених, але найчастіше тут поселялись військові.

Сьогодні замки Іспанії є особливо цінними пам’ятками країни, які розповідають історію середньовічної могутності давнього королівства Кастилії.

1. Замок Лорка

EScastles01

Розташований в провінції Мурсія, замок Лорка був розроблений як оборонна фортеця. І дуже вдало розроблений, враховуючи, що він жодного разу не потрапив під владу нападників. Сконструйований замок на місці мусульманської цитаделі, на високому пагорбі. Сьогодні Лорка є важливим культурним центром, відомим під назвою «Фортеця сонця». Тут організовуються найрізноманітніші заходи, найчастіше музичні.

2. Замок Кока

EScastles02

Ця фортифікаційна споруда справді унікальна. Вона має тільки три стіни, а четверта сторона захищена природним бар’єром – неприступним пагорбом. Замок був зведений у 15-му сторіччі християнами, але під впливом мавританської архітектури. Кока відкритий для публіки, його можна відвідати під час одноденної поїздки по Сеговії, у складі організованих груп.

3. Замок Ла-Мота

EScastles03

Ця реконструйована фортифікація своїм корінням сягає в 11 століття. Протягом довгого часу права на панування тут оскаржували королі Кастилії і Арагона, щоб правити областю Медіна-дель-Кампо, і в XV сторіччі замок остаточно став кастильским. У свій час він був в’язницею, де жили такі легендарні особистості, як Ернандо Пісарро і Чезаре Борджіа.

4. Замок Бельвер

EScastles04

Туристи, які хочуть познайомитися з замком Бельвер, повинні дістатись до острова Мальорка біля берегів Іспанії. Його стіни, головна споруда і вежі мають незвичайну для таких величезних споруд круглу форму. Довгий час Бельвер використовувався як політична в’язниця, а зараз в ньому розташовується музей історії. Замок в оточенні лісів є господарем численних заходів і вважається символом міста Пальма-де-Мальорка.

5. Замок Мансанарес-ель-Реаль

EScastles05

Цей чудово збережений замок, розташований недалеко від Мадрида, відомий і як замок Де-лос-Мендоса. Адже він довгий час був резиденцією цього сімейства. Вибудувана повністю з граніту, фортифікація є гарним прикладом військової іспанської архітектури, де сьогодні розташовується цікавий музей.

6. Замок Алькасаба-де-Альмерія

EScastles06

Розташована на півдні Іспанії фортифікація займає величезну територію з будинками і магазинами. Зведений мусульманами в 10-му столітті і переформований пізніше християнами, замок відомий як місце зйомок фільмів «Конан-варвар» та «Індіана Джонс і останній хрестовий похід».

7. Замок Пеньяф’єль

EScastles07

Замок, розташований у провінції Вальядолід, нагадує корабель з височенними 30-метровими вежами. Він зведений в період з 9-го по 15-го століття і сьогодні містить унікальний музей вина. Особливо вражає Пеньяф’єль вночі, коли повністю освітлений.

8. Замок Оліте

EScastles08

Відомий ще як Паласіо Реаль-де-Оліта. Замок надає можливість познайомитися з іншою іспанською культурою – північною. Він зведений на римських стародавніх руїнах з використанням різних архітектурних стилів, з вежами, дворами, садами.

9. Замок Алькасар-де-Сеговія

EScastles09

На відміну від інших іспанських замків, Алькасар-де-Сеговія вражає своєю красою і вишуканістю. Тут жила не одна принцеса, в тому числі і Ізабелла Перша, яка в 1474 році стала королевою Іспанії. В даний час тут можна відвідати музей, де виставлені картини, а також є багатий військовий арсенал.

10. Замок Альгамбра

EScastles10

Туристи, які мають час відвідати тільки один замок в Іспанії, повинні вибрати фортифікацію Альгамбра в Гранаді. Ніщо не зрівняється з цією стародавньою фортецею, яку ще називають Червоним замком. Мавританська архітектура замку чарівна, тим більше, що збереглася вона чудово. Потрапити сюди не так просто, доведеться замовити квитки заздалегідь.