Пантеон великих німців Вальхалла, зал слави Німеччини (9 фото)

1048

Цю грандіозну споруду на березі Дунаю недалеко від баварського міста Регенсбург важко не помітити. Чудова біломармурова будівля, що нагадує античний храм – не що інше, як пантеон великих німців Вальхалла.

Вальхалла – пишний палац у райському місці під назвою Асгард, куди, згідно міфології скандинавів і німців, потрапляють воїни, що особливо відзначились.

Побудувати зал слави Вальхалла вирішив тоді ще наслідний принц Людвіг. У 1807 році, пригнічений ураженнями німців у війні з Наполеоном, майбутній король Баварії задумав увічнити пам’ять найвидатніших представників Німеччини, починаючи з початку 19 століття. Тільки, на відміну від міфічної Вальхалли, в цій цілком земній споруді повинні були оспівувати пам’ять не тільки полеглих воїнів, а й представників інших професій – учених, письменників, осіб духовенства, в тому числі і жінок.

Зал слави урочисто відкрили 18 Жовтню 1842, в чергову річницю Битви народів (1813), найбільшого бою в низці Наполеонівських воєн, в якому війська Бонапарта були розгромлені об’єднаною армією союзників. На сьогоднішній день в Вальхаллі представлені 193 пам’ятних знаки – бюсти та меморіальні дошки на честь найвидатніших особистостей світової історії, котрі мають німецьке походження.

Вальхалла - Зал Слави Німеччини (1)

Вальхалла - Зал Слави Німеччини (2)

Вальхалла - Зал Слави Німеччини (3)

Вальхалла - Зал Слави Німеччини (4)

Вальхалла - Зал Слави Німеччини (5)

Вальхалла - Зал Слави Німеччини (6)

Вальхалла - Зал Слави Німеччини (7)

Вальхалла - Зал Слави Німеччини (8)

Вальхалла - Зал Слави Німеччини (9)



• не пропусти