Зарядка для мозку: як не гальмувати свій розумовий розвиток

2246

Існує поширена думка, що в дорослому віці мозок гірше засвоює інформацію. Таке виправдання собі придумують, наприклад, ті, хто не може змусити себе вивчити іноземну мову. “В дитинстві не було можливості, а зараз…

Насправді ж, в дитинстві нова інформація засвоювалась краще не через вік, а тому що ми постійно тренували наш мозок: задачі з математики, вправи, вивчення віршів на пам’ять. Все це допомагало нам розвивати розумові здібності і “прокачувати” мозок.

Тож проблема не у тому, скільки років пройшло, а у відчутності “зарядки” для мозку. Якщо знову приділити йому не менше уваги, ніж ми сьогодні приділяємо тілу і зовнішності, то його здатність засвоювати нову інформацію значно підвищиться.

Які найпростіші способи тренувати мозок?

Звісно ж, такі, як і в школі: вивчати інколи вірші на пам’ять, вирішувати різноманітні задачі. Чудовим тренером можуть стати кросворди.

Вірші можна не тільки вивчати на пам’ять, а й розповідати в слух. А ще краще — пробувати писати власні. Навіть якщо вам це дається не просто — така вправа буде навіть кориснішою за кросворд.

Допоможуть підвищити розумову активність також необхідні вітаміни, такі як В12. Вітамінні комплекси для роботи мозку можна придбати у будь-якій аптеці.

До слова, взятись за вивчення нового навику — це якраз найкращий спосіб “прокачувати” мозок. Тож якщо наважитесь таки освоїти нові знання, то заодно і потренуєте мозок та зробите його більш здатним до засвоєння нових навичок.

Якщо ж ви не можете сконцентруватись на вивченні чогось нового і відчуваєте розсіяність, то вашому мозку необхідне перезавантаження. В такому разі є декілька способів для швидкого відпочинку:

  • Заняття спортом допомагають прийти в себе, активізувати нові сили та розвантажити мозок, звільнивши місце під нові задачі.
  • Сеанс масажу допоможе якнайшвидше позбутись накопиченої втоми і почати все з чистої сторінки.
  • Також допоможе активний відпочинок, екстремальні види спорту, танці і гаряча ванна в кінці дня. Адже якщо перевантажувати мозок щоденними турботами та надмірним хвилюванням — в нього не залишиться сил на щось нове!

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua



• не пропусти