7 рецептів легких сезонних страв липня, які варто приготувати цього місяця

6270

У липні літо по-особливому спекотне й готувати надто складні страви, а тим більше щось запікати чи варити, зовсім не хочеться. Найкращий вихід: легкі та прості страви із сезонних продуктів липня. З цими рецептами добірки, ви зможете їсти легкі, але поживні страви з цікавим смаком. Зберігайте собі, адже спека зникне ще не скоро: страви з малиною, кукурудзою, червоним перцем. А також з абрикосом та свіжими овочами.

Салат із малиною та арахісом

Що треба: 50 г адигейського сиру, пів склянки свіжої малини, 30 г арахісу, 50 г руколи та листя салату. А також 1 ст.л лимонного соку, по декілька крапель олії й рідкого меду.

Як приготувати: Малину слід залишити цілою. Арахіс подрібнити ножем та підсмажити із сіллю на сухій сковорідці до золотистого кольору. Сир подрібнити руками на маленькі шматочки. Зелень — промити та просушити. Сік лимона змішати з медом та олією, ретельно перетерти, а потім у глибокій мисці вимішати з зеленню.

На подушку із салату та руколи викладіть шматочки сиру, подрібнений арахіс та цілу малину. Подавайте салат виключно свіжим.

Сирковий десерт із малиною

Що треба: 150 г сиру домашнього нежирного, 20 мл вершків, також нежирних: 2/3 склянки свіжої малини та декілька листочків базиліку. А також дрібка ванільного цукру і 0,5 ч.л меду.

Як приготувати: Малину перебити міксером разом із базиліком до однорідної маси. Потім перетерти через дрібне сито, щоби позбутися зерняток. Поставити малину в холодильник. Сир перебити міксером, поки він не стане однорідним. Потім додати мед, ванільний цукор та вершки. Збивати ще, поки зернистість не зникне. Візьміть прозору скляну посудину для десерту, рівним шаром викладіть у неї сиркову масу, а поверх залийте все малиновим пюре. Холодний сирковий сніданок готовий.

Салат із булгуром та червоним перцем

Що треба: 100 г булгура, 1 великий червоний перець, зубчик часнику, 4 ст.л консервованої кукурудзи, дрібка солі та 1 ч.л олії. А також маленька гілочка кінзи та 1 помідор.

Як приготувати: Навіть ситний салат із крупою не доведеться готувати на вогні. Булгур можна просто замочити водою і вже через годинку він буде готовим, збільшившись в об’ємі вдвічі. Отже, залийте булгур окропом, посоліть та накрийте кришкою.

Помідори та перець подрібніть тонкими смужками, додайте до них кукурудзу. Від зубчика часнику візьміть половинку, перетріть її з кінзою, олією й сіллю. Цю суміш змішайте з овочами та залиште настоюватися поряд із булгуром в окремій мисці. Через годинку просто змішайте крупу з ароматними овочами й салат готовий.

Молода кукурудза у фользі

Що треба: 4 качани кукурудзи свіжої, 50 г масла вершкового солодкого, сіль та червоний перець, дрібка сушеного часнику. А також пачка фольги.

Як приготувати: розпаліть гриль на вулиці, або духовку вдома. Розстеліть на деко фольгу та викладіть 1 качан кукурудзи. Покрийте густо вершковим маслом, додайте всі приправи й зелень та заверніть у фольгу. Повторіть це з іншими качанами. Готуйте кукурудзу у фользі протягом 30 хвилин, за цей час вона буде ніжною та вбере вершковий смак масла.

Також, кукурудзу можна запікати без кінзи, замінити сушений часник свіжим чи додати до неї більше гострих спецій. Спробуйте запікати її із соусами: соєвим, гірчично-медовим, песто, томатним.

Салат з абрикосом та бринзою

Що треба: 70 г бринзи, 3 гілочки базиліку, 5 штук стиглого абрикоса. Також, 1 ст.л лимонного соку, по декілька крапель олії та меду, дрібка сушеного імбиру. Використайте зелень за смаком: листя салату, руколу тощо. Для декору візьміть 1 ст.л кунжуту.

Як приготувати: Кунжут слід підсушити на сковорідці. Зелень помити та просушити. Базилік перетерти з олією, медом, лимонним соком та імбиром. Абрикос відділити від кісточок та порізати на чотири частини. Бринзу — нарізати рівними дрібними кубиками.

Змішайте з лимонною заправкою абрикос, викладіть його на подушечку зелені. Додайте кубики бринзи та посипте салат смаженим кунжутом.

Баклажан і кабачок на грилі

Що треба: 1 великий баклажан та 1 кабачок, сіль і перець, олія. Часник і 100 г сулугуні або іншого твердого сиру.

Як приготувати: наріжте кільцями баклажан та кабачок. Часник перетріть з олією та спеціями й заправте цією сумішшю овочі. Розкладіть їх на гарячий гриль, зверху покладіть по товстому шматочку сиру. Коли овочі підсмажаться до хрусткої скоринки — переверніть їх, щоби сир тепер був знизу. Коли й сир стане золотистим — подавайте смачну закуску до столу, поки гаряча.

Салат із помідорів і огірків з оригінальними заправками

Класичний салат зі свіжих помідорів та огірків — це хіт кожного українського літа. Але ж постійно їсти його не будеш, може швидко набриднути. Щоб урізноманітнити простий салат — достатньо змінити інші компоненти в ньому або зробити нову заправку. Ось декілька прикладів:

1. Салат із часниковою заправкою: Візьміть по 2 огірки та помідори, 2 ст.л нежирної сметани, декілька листків кінзи та дрібку сушеного часнику. А також сіль і петрушку.

Наріжте овочі, як вам зручно, кінзу та петрушку подрібніть і перетріть зі спеціями. Змішайте їх зі сметаною та залийте часниковою заправкою овочі.

2. Салат із соєвим соусом: Окрім 3 ст.л соєвого соусу візьміть по 2 огірки та помідори, гострий червоний перець сушений, 4 ст.л кукурудзи консервованої.

Наріжте овочі, соус змішайте з перцем, додайте кукурудзу та поєднайте разом усі компоненти.

3. Салат із булгуром: Завчасно залийте водою 50 г крупи, візьміть 50 г твердого сиру, по 2 огірки та помідори. Також, 1 ст.л олії та гілочку петрушки, дрібку солі.

Олію перетріть із петрушкою та сіллю, заправте цією сумішшю крупу. Сир натріть на широкій тертці, а овочі наріжте, як зручно. Змішайте разом усі компоненти в глибокій мисці.

4. Гірчична заправка: Візьміть по 2 огірки та помідори, по 1 ч.л меду та гострої гірчиці, 1 ст.л олії та дрібку солі. Ще, декілька листків салату та 10 г кунжуту, 3 ст.л сухариків.

Овочі дрібно наріжте, салат промийте та просушіть. Змішайте до однорідності олію, мед, гірчицю та сіль. Додайте заправку до овочів та зелені, ретельно перемішайте. Зверху посипте салат кунжутом та сухариками.

Дізналися новий рецепт? Тоді якраз час експериментувати.

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua



• не пропусти