2 в 1: неймовірний будинок за мотивами класичного китайського саду (фото)

767

Wall-House-0

Приголомшливий будинок створили фахівці сінгапурської компанії FARM architects. Він вражає не тільки красою і чистотою ліній, а й є втіленням неординарного дизайнерського погляду на планування двоповерхових будівель. Команді архітекторів вдалося створити будинок, який неймовірно гармонійно влився у навколишній ландшафт.

Навколишній ландшафт
Навколишній ландшафт

Фахівці компанії FARM architects продемонстрували цікаву стратегію розміщення двоповерхового будинку на ділянці площею 1116 квадратних метрів. Вони розділили його на два окремі блоки, з’єднаних в одне ціле.

Центральний внутрішній двір
Центральний внутрішній двір

Рішення розділити будинок таким чином було ухвалене в результаті висунутих умов клієнта, та й особливості ландшафту вимагали особливого підходу. Кожна частина служить окремим будинком для двох поколінь, які проживають у ньому. Один з них є одноповерховим, а другий двоповерховим.

Зв'язок інтер'єру та екстер'єру
Зв’язок інтер’єру та екстер’єру
Відкрите планування
Відкрите планування

Будинок в Сінгапурі побудували в 2013 році. Його дизайн був навіяний філософією класичного китайського саду. Це означає, що площа саду і житлових приміщень однакова, і всі жителі можуть максимально насолодитися тісним зв’язком з природою.

Дерева, що ростуть у дворі
Дерева, що ростуть у дворі

Два схожих, але окремих блоки зв’язані між собою за допомогою великого центрального внутрішнього двору. Одноповерхова будівля включає в себе місця для відпочинку, спальню з ванною, балкон та фітнес зал.

Головна вітальня
Головна вітальня

Двоповерховий блок складається з вітальні, ванни, балкона і невеликого кабінету. Вітальня і їдальня пов’язані з оригінальним патіо з гранітною підлогою. Тут росте кілька дерев, які чудово прикрашають інтер’єр.

Загальна кімната
Загальна кімната

Перший поверх – це загальна зона, простір для всіх. Його центром вважається їдальня і бібліотека. Крім того, тут розташовані кілька гостьових кімнат і винний льох.

Зв'язок інтер'єру та екстер'єру
Зв’язок інтер’єру та екстер’єру

Розсувні двері ведуть з вітальні у внутрішній двір, в той же час дозволяючи зсередини милуватися прекрасними краєвидами. Інтер’єр простий, але елегантний. Кілька красивих диванів, крісла допомагають створити витончену атмосферу.

Кухонний робочий острів
Кухонний робочий острів

Кухня є частиною відкритого планування. Вона розташована уздовж стіни відразу ж за зоною вітальні. Довгий кухонний острів вражає своїми розмірами, перетворюючись на обідній стіл і бар одночасно. З двох сторін стоять садові крісла.

Обідній стіл
Обідній стіл
Їдальня
Їдальня

Є ще окрема зона їдальні, з якої навсібіч відкриваються красиві краєивиди. У ній дизайнери поставили стіл з необробленими краями і підібрали відповідні за стилем стільці.

Вітальня на другому поверсі
Вітальня на другому поверсі

На другому поверсі розташована ще одна вітальня. Вона оформлена в тій самій кольоровій гамі, що й інші кімнати. Дерев’яна підлога і стеля допомагають створити теплу привітну атмосферу. Дерев’яний вентилятор на стелі та чудова настільна лампа з вишневого дерева лише доповнюють образ.

Кабінет
Кабінет

Кабінет просторий. Він оформлений у світлій простий колірній гамі, виділяються лише білі і дерев’яні акценти.

Тераса
Тераса

Крім великого внутрішнього двору, який з’єднує два блоки, обидві структури ще обладнані зеленими дахами, що підсилюють зв’язок з навколишнім середовищем. Другий поверх також може похвалитися чудовою терасою з басейном. Ландшафт, як і будинок, теж побудований на різних рівнях. Таким чином він відповідає дизайну інтер’єру. Немає ні однієї кімнати, яка б повністю була відірвана від екстер’єру.

Зелень у ванній кімнаті
Зелень у ванній кімнаті
Окрема овальна ванна
Окрема овальна ванна

Навіть ванні кімнати виявилися міцно пов’язані з природою. Вони оформлені в спокійній кольоровій гамі та можуть похвалитися красивим поєднанням матеріалів із природними акцентами. Овальна ванна – один з найбільш оригінальних елементів, композиційний центр приміщення.



• не пропусти