В Україні стартував електронний кабінет соціальних послуг: нові можливості для громадян

    1

    В Україні, 27 вересня, офіційно запустили електронний кабінет соціальних послуг, що обіцяє спростити доступ до соціальної підтримки. Паралельно з цим розпочала свою діяльність і платформа для усиновлення дітей. Про ці нововведення оголосили заступник міністра соціальної політики України з цифрового розвитку Костянтин Кошеленко та міністр соціальної політики Оксана Жолнович під час форуму Global Digital Social Forum.

    Електронний кабінет соціальних послуг — це новий ресурс, який надає українцям змогу дізнатися про необхідну підтримку та доступні соціальні послуги. Кошеленко підкреслив, що на сайті можна побачити всі види допомог, які є в розпорядженні громадян.

    “Сьогодні ми презентуємо соціальний портал. Ви вже можете перейти за адресою soc.gov.ua і дізнатися, як це працює”, — повідомив він.

    Заступник міністра також запевнив, що функціонал порталу буде розширюватися. Наразі на сайті Міністерства соціальної політики доступні дашборди, що відображають усіх надавачів соціальних послуг на карті України.

    “Цього року ми спільно з Unicef працюємо над новим сайтом Міністерства соціальної політики. Ми плануємо презентувати зручний та доступний вебсайт у першому місяці 2025 року, на якому буде більше корисної інформації”, — додав Кошеленко.

    Окремої уваги заслуговує нова платформа “Україна для кожної дитини”, яка стане основою для розвитку системи усиновлення. Кошеленко зазначив, що ця система дозволить оцифрувати весь процес усиновлення.

    “Ця система дозволить оцифрувати повний шлях людини, повний процес усиновлення”, — підкреслив він.



    • інші новини