Суха та тепла п’ятниця: синоптики попереджають про пожежну небезпеку

    23

    У п’ятницю, 27 вересня, в Україні очікується тепла та суха погода з мінливою хмарністю. Опадів не прогнозується, за винятком кількох західних областей. Однак варто бути обережними — протягом наступних трьох днів значно підвищиться рівень пожежної небезпеки.

    За даними Укргідрометеоцентру, 27 вересня в Україні переважно буде без дощів. Невеликі опади можливі лише у Закарпатській, Львівській, Волинській і Рівненській областях.

    Вітер південний, швидкість 7-12 м/с, у західних областях можливі пориви до 15-20 м/с.

    Температура вночі коливатиметься в межах +12…+17°C, у східних регіонах очікується дещо прохолодніше — +9…+14°C, а в Карпатах — теж +9…+14°C. Вдень стовпчики термометрів піднімуться до +23…+28°C, на заході — трохи нижче: +20…+25°C, у Карпатах — +15…+20°C.

    Мешканців Києва та області погода порадує теплом без дощів. Вночі температура буде коливатися від +12 до +17°C, вдень — від +23 до +28°C. У самому Києві вночі очікується +15…+17°C, вдень — +25…+27°C.

    Важливе попередження від синоптиків: 27-29 вересня в більшості регіонів України очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Особливо це стосується центральних, північних, південних областей, Харківської області та Криму.

    Крім того, 27 вересня високий рівень пожежної небезпеки прогнозується у Рівненській та Волинській областях, а 27-28 вересня — у Чернівецькій області.

    Будьте уважні та обережні — така погода може сприяти виникненню пожеж, тому дотримуйтеся правил безпеки!