Вчені провели перший пошук надцивілізацій за межами Чумацького Шляху

    1012

    Дослідники з Інституту SETI, дослідницького центру SETI у Берклі та Міжнародного центру радіоастрономічних досліджень провели перше дослідження ознак інопланетних технологій у галактиках за межами Чумацького Шляху. Дослідження опубліковане на сервері препринтів arXiv.

    Використовуючи радіотелескоп Murchison Widefield Array (MWA) у Західній Австралії, вчені зосередилися на пошуку техносигнатур у діапазоні низьких радіочастот (близько 100 МГц).

    Перевага MWA полягає у його великому полі зору, що дозволило дослідникам охопити відразу близько 2800 галактик, при цьому відома відстань до 1300 з них.

    Раніше пошуки позаземних цивілізацій зосереджувалися переважно на сигналах усередині нашої галактики, але це дослідження розширює межі пошуку.

    MWA дозволив вченим провести пошук потенційних ознак існування надцивілізацій, які могли б використовувати енергію своєї зірки або кількох зірок передачі сигналів на величезні відстані. Хоча ознаки позаземних технологій не виявлено, результати надали важливі дані, які допоможуть майбутнім дослідженням.



    • інші новини