Замок в хмарах Гогенцоллерн, дивовижний зразок німецької архітектури, Німеччина (23 фото)

7192

Замок Гогенцоллерн (нім. Burg Hohenzollern) – замок-фортеця , 50 км на південь від Штутгарта. Вважається вотчиною Гогенцоллернів – династії, яка правила Пруссією і Бранденбургом до кінця Першої світової війни. Замок Гогенцоллерн – приголомшливий зразок німецької архітектури, що велично височіє на вершині однойменного пагорба. Він привабливо поєднує в собі середньовічні елементи архітектури та неоромантичній стиль.

Замок в хмарах – так його називають німці і численні туристи, які приїжджають милуватися красою цього місця. На самій вершині Швабських Альп височить Гогенцоллерн – його краса здається неприродною і казковою. Це один з найкрасивіших замків Німеччини.

Замок був побудований в 11-му столітті і служив резиденцією для сім’ї Гогенцоллеров, яка правила Пруссією і Бранденбургом в Середньовіччі. Замок неодноразово відновлювався і реставрувався, зараз це найпопулярніша визначна пам’ятка, розташована в 40 милях на південь від Штутгарта.

Якщо вирушати до замку на машині, ви побачите його здалеку. Профіль однойменної гори Гогенцоллерн, піднімається майже на 1000 метрів вище рівня моря. Замок, гора, хмари – все це створює вражаючу картину.

Щоб дістатися до замку пішки, доведеться 20 хвилин підніматися вгору по крутих сходинках. Шлях цей лежить крізь прекрасний ліс, а піднявшись нагору вам відкриється чудовий вид на навколишню місцевість.

Процес сходження до замку дуже важкий – але він дасть вам зрозуміти, що відчували загарбники, в повному обмундируванні атакувавши Гогенцоллерн в 1423 році і зруйнувавши його після 10-місячної облоги.

Входячи в замок ви помітите частини, які здаються старшими ніж інші. Старші секції, не були зруйновані під час битв і облог, вони були збережені під час різних реконструкцій будівлі.

Зараз Гогенцоллерн переживає своє третє життя. Будівля була відновлена після нападу Швабів, але потім поступово втратила свою стратегічну цінність. До кінця 18-го сторіччя стан замку погіршився і Король Фрідріх Вільгельм IV в середині 1800-х побудував його в тому вигляді, в якому він знаходиться і до цього дня. Багато хто плутає його з замком Нойшванштайн, вони дійсно схожі:

Біля основи замку знаходяться дві каплиці, в які пускають відвідувачів. Тут також є пивний дворик, оточений мальовничим садом. Усередині вас чекає знайомство з німецькою історією та історією Гогенцоллернів. Єдиний спосіб побачити внутрішню частину замку – під час 30-хвилинної туристичної екскурсії. Ви побачите такі скарби, як Корона Вільгельма II і листи від Президента Джорджа Вашингтона Барону фон Стеубену, нащадку сім’ї Гогенцоллернів, в якому він дякує йому за допомогу під час війни за незалежність. Туристів також знайомлять з багатим минулим замку під час прогулянок по кімнатах, прикрашеним гобеленами, старовинними меблями і видатними художніми роботами.

На жаль, під час туру заборонено фотографувати, але в спеціальному магазині продаються книги, фотографії – всередині і за межами замку. Магазин також продає місцеві вина і дрібні сувеніри. Замок знаходиться в приватному володінні: на 2/3 належить Бранденбург-прусській гілці Гогенцоллернів і на 1/3 швабсько-католицькій. Замок відвідують близько 300 000 туристів в рік, він входить в список найпопулярніших визначних пам’яток Німеччини.

Якщо Ви любите гарні замки та історію, неодмінно додайте замок Гогенцоллерн в свій список туриста. Я сподіваюся ви вже зрозуміли, що це місце варто відвідати.