10 дивовижних курортних напрямків Італійської Рив’єри (10 фото)

3865

Італійська Рив’єра – вузька ділянка узбережжя, розташована між Лігурійським морем і гірським ланцюгом Приморських Альп і Апеннін, що включає в себе невеликі італійські міста, переважно портового типу.

Італійський Лазурний берег бере свій початок від французького кордону і закінчується в районі Тоскани. У центрі розташована красуня Генуя – головне місто Лігурії і найбільший морський порт Італії. Вона розділяє Італійську Рив’єру на дві частини: західну – Рив’єру-ді-Поненте і східну – Рив’єру-ді-Леванте.

На відміну від Французької Рив’єри , Італійська орієнтована на міський відпочинок. Багато поселень Лігурійського узбережжя є портами або розташовуються на скелях і мають невеликі, галькові пляжі. При цьому кожне місто має свою унікальну історію з цілим рядом архітектурних пам’яток. Більшість курортів Італійської Рив’єри веселять своїх гостей не тільки класичним середземноморським кліматом, але і продуктами місцевого виробництва. Ароматні італійські вина можна спробувати практично в будь-якому населеному пункті Лігурії.

Італійська Рив’єра – ФОТО

1. Сан-Ремо.

san-remo

Курорт Сан-Ремо відомий всьому світу за рахунок музичного фестивалю італійської пісні. Росії він полюбився ще в XIX столітті: у Сан-Ремо часто навідувалися російські аристократи, включаючи російського імператора Миколу II з дружиною Олександрою Федорівною. Однією з головних визначних пам’яток Сан-Ремо є Храм Христа Спасителя, побудований в 1913 році за проектом П’єтро Агосто. Друга назва «Місто квітів» з’явилася у Сан-Ремо завдяки численним оранжереям зі зростаючими в них гвоздиками, трояндами, жовтцями та іншими ароматними рослинами.

2. Санта-Маргеріта-Лігуре.

santa-margherita-ligure

Колишнє рибальське село Санта-Маргеріта-Лігуре набуло популярності у туристів зовсім недавно – після Другої Світової війни. Невелике італійське містечко приваблює туристів старовинними витонченими особняками і комфортабельними готелями, смарагдовими пальмами і вишуканими, дорогими яхтами, пришвартованими в місцевому порту. Щорічно в Санта-Маргеріта-Лігуре проводяться міжнародні змагання з вітрильного спорту на Кубок Карла Негрі.

3. Портофіно.

portofino

Крихітне генуезьке містечко Портофіно (у ньому проживає всього п’ятсот чоловік) має давнє римське походження й назва – «Порт дельфінів» (раніше в місцевих водах було дуже багато цих доброзичливих морських створінь). Сьогодні Портофіно відомие як елітне місце відпочинку. У містечку можна помилуватися на середньовічні церкви та замки, спробувати ароматну (з великою кількістю трав) Лігурійську кухню, насолодитися унікальною середземноморською рослинністю і найчистішими пляжами, відміченими «блакитним прапором».

4. Генуя.

genuya

Шосте за величиною місто Італії має давнє походження і багату історію, пов’язану з мореплавством і торгівлею. Сучасна Генуя одночасно є культурним, науковим і туристичним центром країни. Старовинні порти, вулиці та палаци, історичний центр, що зберіг у своїй архітектурі риси середньовіччя, і найстаріший банк в світі – банк Св. Георгія. Сусідами в цьому місті з дизайнерськими бутиками, антикварними лавками і магазинчиками є магазинчики свіжих продуктів.

5. Портовенере.

portovenere

Розташоване в провінції Спеція Портовенере носить ім’я давньоримської богині кохання Венери, чий храм колись височів на місцевому мисі. Основними визначними пам’ятками міста є руїни старовинної римської вілли (II до н.е.), собор Святого Лаврентія (XI), замок-фортеця Дорін, церква Сан-П’єтро (XIII). Поруч з Портовенере знаходиться мальовничий острів Пальмарія. Його гроти – одні з найбільш таємничих, а пляжі – одні з найкращих в Італії. У Портовенере потрібно спробувати суп з фініків і зібраних на прибережних скелях молюсків.

6. Манарола (Чінкве-Терре).

manarola

Невелике італійське поселення Манарола входить до п’ятірки міст, розташованих на території національного парку Чінкве-Терре. Незважаючи на крихітні розміри у Манарола є своя історія, пам’ятки (церква Сан-Лоренцо, 1338) і діалект. Різнобарвні будинки міста побудовані на скелі, що нависає над Лігурійським морем. Манарола славиться свіжою рибою, виловленою в місцевих водах, і ароматним вином власного виробництва. З іншими містами «П’ятірки» Манаролу з’єднує популярна у туристів стежка, що носить в народі назву «Стежки кохання».

7. Вентімілья.

ventimiglia

Знаходиться в семи кілометрах від французького кордону і приваблює туристів м’яким, теплим кліматом, чистим морем, буйною тропічною та субтропічною рослинністю і мальовничими краєвидами, які відкриваються на місцеві гори. Любителі старожитностей можуть прогулятися по середньовічному центру міста, гурмани – спробувати італійські сири, овочі, фрукти та м’ясні делікатеси, які продаються на міському ринку.

8. Рапалло.

rapallo

Перетворення Рапалло у курорт сталося завдяки залізниці, яку провели в 1868 році з Риму до Ніцци. У кінці XIX – початку XX століття тут відпочивали і працювали відомі французькі письменники і філософи – Гі де Мопассан, Фрідріх Ніцше, Езра Паунд та інші. Сьогодні Рапалло є найбільшим курортом Італійської Рив’єри. Помірний, середземноморський клімат, середньовічні будівлі та посипані пальмами набережні роблять відпочинок в Рапалло воістину чудовим.

9. Ріомаджоре (Чінкве-Терре).

riomaggiore

Заснований на початку XIII століття Ріомаджоре є найбільшим містом п’ятірки Чінкве-Терре. Географічно поселення розділене на три частини: залізничний вокзал, Старе місто і пристань з невеликим гальковим пляжем. Основні визначні пам’ятки Ріомаджоре: церква Святого Іоанна Хрестителя (1340), церква Санта-Марія-Ассунта (XV-XVI), замок Ріомаджоре (1260), храм Монтенеро (1335). Унікальне скелясте село славиться на всю Італію своїм вином.

10. Андора.

andora

Італійська Андора – морський курорт. Її основні розваги пов’язані з водою. У Андорі можна поспілкуватися з дельфінами і китами, покататися на яхтах, опуститися з досвідченими дайверами на морське дно, щоб на власні очі побачити останки кораблів, затонулих тут в Другу Світову Війну. Головною архітектурною пам’яткою Андори є середньовічний замок XIII століття; головним святом – червневий Фестиваль пива, під час якого вулиці міста заповнюються танцюючими під живу музику людьми.

Чарівна краса давньоримської та середньовічної історії Італії, чудове Лігурійське море, ароматна середземноморська кухня, численні антикварні, гастрономічні, сувенірні магазинчики і модні бутіки припадуть до душі кожному, хто вирішить відпочити на Італійській Рив’єрі. Сотні архітектурних пам’яток, яскраве сонце, тропічна рослинність, мальовничі морські та гірські види відкриються Вам у десяти найпопулярніших курортних напрямках Італії.

Також читайте про 10 кращих курортів Французької Рив’єри



• не пропусти