Рожеве озеро Хіллер (5 фото)

3203

Рожеве озеро Хіллер (1)

Озеро Хіллер є рожевим озером на Острові Міддл, найбільшому з островів, які складають Архіпелаг Речерч в Західній Австралії. Озеро має цікавий колір темно-рожевої жувальної гумки. Саме така відмінна ознака архіпелагу змушує пасажирів літаків витягати свої шиї, щоб побачити Хіллер з висоти. Озеро складає приблизно 600 метрів завдовжки, і оточене оправою з піску і щільною лісистою місцевістю евкаліптів. Вузька смуга дюн, покритих рослинністю, відділяє його на півночі від океану.

На відміну від інших кольорових озер в світі, таких як Ретба в Сенегалі і солоних водойм в затоці Сан-Франциско, поки не було доведено походження рожевого кольору Озера Хіллер. Вважається, що колір міг з’явитися результатом фарби, створеної організмами Dunaliella і Halobacteria, що мешкають в солоних водоймах. Інша гіпотеза – те, що рожевий колір відбувається через червоні бактерій halophilic. Те, що це не обман зору і не заломлення світла, може бути доведено, просто набравши воду з озера Хіллер в контейнер – рожевий колір буде видно досить чітко.

Одні з перших доказів існування озера Хіллер на Міддл Айленд відносяться до часу журналів Метью Фліндерса, британського дослідника і гидрографа в 1802. Фліндерс піднявся на найвищий пік Середнього Острову (тепер відомий як Пік Фліндерса), щоб розглянути навколишні води, коли він зіткнувся з цим чудовим рожевим озером. За винятком кількох років, коли тут вівся видобуток солі, острів і його чудо природи були майже недоторканими, з тих пір вони надають відвідувачам одне з найдивовижніших уявлень про природні чудеса в світі.

Рожеве озеро Хіллер (1)

Рожеве озеро Хіллер (2)

Рожеве озеро Хіллер (3)

Рожеве озеро Хіллер (4)

Рожеве озеро Хіллер (5)

також читайте ТОП 10 Найкрасивіші озера світу