Слухай українське: 10 вражаючих новинок тижня від наших музикантів

867

Спільна пісня хороших друзів Арсена Мірзояна та Сашка Положинського, ліричний реліз співачки Alyosha та експериментальний кліп від талановитої KiRA MaZUR. Радіо МАКСИМУМ пропонує вашій увазі щотижневу рубрику про новинки в українській музиці.

Готові зацінити нові українські пісні? Гайда!

Тартак і Арсен Мірзоян – Знаєш Мій День

Добрі друзі й відомі музиканти Сашко Положинський та Арсен Мірзоян записали спільну пісню “Знаєш мій день”, що стала першим синглом з майбутньої добірки дуетів гурту “Тартак”. Цікаво, що частина цієї пісні вже була в репертуарі Арсена в треку під назвою “Курам на сміх”.

Загалом історія пісні “Знаєш мій день” розпочалася ще 6 років тому, коли вийшов дебютний альбом Мірзояна “Гудзики”. Багато пісень з цієї платівки стали хітами, але ті, які були до вподоби Положинському, Арсен обділяв увагою. Відтак, Сашко вирішив виправити цю несправедливість: він взяв фрагмент пісні “Курам на сміх” і дописав до нього три свої куплети. Вийшло дуже круто, слухайте!

Тартак і Арсен Мірзоян – Знаєш Мій День (Сингл) from Notatky on Vimeo.

Alyosha – На фоні Париж

Відома українська співачка Alyosha (Олена Тополя) презентувала ніжну пісню “На фоні Париж”, хоча й не обійшлося без конфузу. Як заявив продюсер співачки Вадим Лисиця, через невідому причину компанія-агрегатор Beleave Music зробила цей сингл доступним для продажу на iTunes на чотири дні раніше, аніж було заплановано. Трек “На фоні Париж” – новий сингл із майбутнього лонгплею співачки Alyosha, реліз якого відбудеться в грудні. Зацініть!

TAYANNA – Тримай мене (альбом)

Співачка TAYANNA (Тетяна Решетняк) презентувала свій новий музичний альбом “Тримай мене”, який складається з україномовних композицій. Платівка об’єднала сім пісень, шість з яких співачка виконала вперше. TAYANNA зазначає, що кожна композиція, наче нове дихання, і з цим важко не погодитися. Насолоджуйтеся ;)

KiRA MaZUR – Я би (кліп)

Епатажна виконавиця KiRA MaZUR представила довгоочікуване відео на пісню “Я би”. Режисером свіжого кліпу виступив Максим Ксьонда, відомий своїми роботами для Христини Соловій, “ТНМК”, Сергія Бабкіна та інших. За словами KiRи, цю пісню вона написала ще роки 3 тому, приблизно тоді ж, коли виник ще один хіт співачки “Карі очі”.

Додамо, що в новому кліпі KiRA MAZUR приміряла на себе понад 10 стилізованих образів, і вони вас вразять. “Головна ідея нового кліпу – це нескінченні стосунки чоловіка та жінки, втілені за допомогою різних образів. Для мене все це було дуже незвично, але я люблю експериментувати, постійно намагаюся робити щось нове”, – зазначила виконавиця. Рекомендуємо:

Нумер 482 – Коли вона поруч

Легендарний одеський гурт повернувся на музичний Олімп шоу-бізу, хоча й його історія у рамках телешоу “Х-фактор” дуже неочікувано завершилася. Музиканти презентували новий авторський сингл “Коли вона поруч”, що став одою жіночій харизмі.

У кожного з нас є його персональна муза. Тому ми співаємо пісню “Коли вона поруч” хором, наче представники величезної чоловічої армії щасливих підкаблучників. Вона вже декілька місяців чекала слушного моменту для оприлюднення і мені здалося, що саме зараз, у цю похмуру погоду, людям потрібна така весела і дещо жартівлива композиція, – зазначив лідер “Нумер 482” Віталій Кириченко.

Карна – Гуцул-метал (альбом)

А ось і давно обіцяний повноформатний реліз від “волохатих чортів” з”Карни”! Те, що початково мало бути ЕРом, переросло у класичну повноформатну платівку на дев’ять треків, символічно поєднаних єдиною назвою-стилем “Гуцул-метал”. Це перший лонг-плей франкісько-київської команди за останні 7 років, і він вартий вашої уваги:

DASH – 7Я (кліп)

Rapcore/hardcore формація DASH представила “сімейний” кліп, що присвячений найближчим друзям і найвідданішим прихильникам команди. Усі задіяні у зйомках люди – це шанувальники творчості DASH. “Головна ідея пісні – будьте тими, ким ви є, не соромтеся і не виправдовуйтесь за ваші смаки і вподобання, відмінні від схильностей сірої маси довкола–», – звернуся до фанів фронтмен DASH.

При цьому кліп “7Я” став дебютним роликом відеографії колективу та першим релізом після майже дворічної творчої паузи. Підтримайте енергійних музикантів!

Обійми Дощу – Сон (альбом)

Меломани, агов! Ця порцію музичної меланхолії та філософії від столичного гурту “Обійми Дощу” саме для вас. Йдеться про новий студійний альбом команди під назвою “Сон”. Пам’ятаєте, це саме їхній дебютний альбом “Елегія” (2009) Святослав Вакарчук колись охрестив “дорослою та самобутньою музикою”, а тепер, після восьмирічних творчих пошуків, музиканти нарешті підготували для всіх поціновувачів поетичної рок-музики другу одинадцятитрекову добірку авторських напрацювань. Рекомендуємо:

Фолькнери – Сальвія

Подружжя мандрівних музикантів Ярина Квітка та Володимир Муляр нещодавно завершили свою велоподорож, яка тривала три роки і включала відвідування чотирнадцяти різних країн світу. Під час мандрівки, до речі, у музикантів народився син Марко. Тепер, повернувшись на Батьківщину, “Фолькнери” активно взялися за творчість.

Три роки мандрів неабияк вплинули на звучання гурту, тому познайомити слухачів з оновленим саундом сімейного колективу випало новому синглу “Сальвія”, в основу якого покладено народну співанку. Її Ярина та Володимир знайшли на Хмельниччині ще у 2011 році, під час одного з попередніх вело-турне. Як вам?

Пиріг – Містичний (альбом)

Творець львівського “Гич Оркестру” Мар’ян Пиріг аісля альбому “Поетичного” презентував нову платівку – “Містичну”, яка вмістила у себе 13 акустичних треків, просякнутих атмосферою містицизму та доповнених сценаріями у стилі хорору. Як зазначає сам автор, у свіжому альбомі перед слухачами постає гола акустика, без залучення сучасних благ прогресу та без жодних обробок у зведенні.

“Це маленькі співані horror-оповідки (поєднані у форму музичної фантасмагорії), як алегорія на схожу течію кінематографу тридцятих-сорокових років. Бажаю всім приємного (моторошного) перегляду, ну тобто прослуховування”, – зазначив Пиріг.

Якщо вам не страшно – тоді вмикайте!

А яка новинка сподобалася вам найбільше? Пишіть у коментарях!



• не пропусти