Як дізнатись ім’я нареченого або містичні ворожіння на Андрія у домашніх умовах

5479

13 грудня християни відзначають День святого Андрія Первозванного. За дохристиянськими віруваннями українців, саме у цю ніч відбуваються містичні речі та дива. Тож якщо ворожити на Андрія – можна зазирнути у майбутнє.

Містичні ворожіння на Андрія в домашніх умовах: як дізнатися ім’я судженого

А починалось у цей день все з вечорниць. Молодь сходилася до однієї хати ввечері, 12 грудня, де дівчата та хлопці жартували, співали пісень та грали у різні ігри.

Ближче до ночі на 13 грудня юнаки йшли робити збитки там, де жили неодружені, а дівчата ворожили на майбутню долю.

Чи дієві давні українські ворожіння – можете перевірити самі.

Ворожіння на ім’я нареченого

1. В ніч на 13 грудня покладіть собі під подушку мішечок з чоловічими іменами. На окремих папірцях напишіть 11 імен на свій розсуд, а один папірець залишіть порожнім. Вранці витягніть один з них. Яке ім’я випаде – таке й матиме ваш майбутній чоловік. А якщо ви витягнули порожній папірець – доля бажає залишити його ім’я в таємниці.

2. Напередодні Андріївської ночі напишіть по одному чоловічому імені на кількох цибулинах. Поставте їх у ємність з водою. Яка цибулина проросте першою – того ім’я і стане вашою долею.

3. В миску налийте води, а на краях посудини закріпіть шматки паперу з іменами хлопців. На середину води пустіть запалену свічечку у човнику з горіхової шкарлупи і чекайте, доки він не припливе до одного з країв з чоловічим іменем. Той і стане вашим обраним.

4. Ще один спосіб наворожити ім’я судженого дуже простий. В ніч з 12 на 13 грудня вийдіть на вулицю і запитайте ім’я у першого зустрічного, обов’язково незнайомого, перехожого. Яке буде у нього ім’я – таке й у вашого нареченого.

Коли вийдете заміж

1. Спіймайте у горщик павука і прикрийте, так щоб не втік. Якщо тварина почне снувати павутину – невдовзі заручини.

2. Якщо дівчат назбиралась ціла компанія – можна поворожити на чоботях. Кожна бере по своєму чоботу, і переставляєте через хату – від стіни до порогу. Чий чобіт першим закінчить естафету – той і відгуляє весілля першим.

Коли вийдете заміж

3. Через голову киньте чобіт. Якщо він падав носом – треба звернути увагу на те, у який бік він вказував, адже з того боку варто чекати нареченого. А якщо чобіт падав підошвою – невдовзі чекайте сватів.

4. Ще один варіант з чобітьми. “Міряючи” підлогу чоботом від стіни до порога, приказуйте на один переставлений чобіт “молодець”, “удівець”, “буду дівувати”. Який варіант застане ваш чобіт на порозі – те й чекайте найближчого року.

5. Перед Андрієвою ніччю відламайте гілочку вишні. Але це потрібно зробити так, щоб жодна людина не бачила. Дома поставте у воду, промовивши: “Святий Андрію, маю на Тебе надію. Дай, щоб вишня зацвіла, а мою долю на поріг привела”.

Якщо до Різдва розцвіте – вийдете цього року заміж, а як ні – доведеться чекати наступного року.

Ворожіння на гілочці вишні

6. В компанії дівчат можна поворожити і на нитці. Кожна бере по шматку нитки однакової довжини і підпалює її. Чия догорить найшвидше – та дівчина вийде перша заміж. Якщо ж нитка загасне одразу або згорить наполовину – за віруваннями це не дуже добре. Але будьте дуже обережні як з вогнем, так і з пальцями.

7. Ворожіння на квасолі. Берете лівою рукою жменю квасолі, по одній відкладаєте, примовляючи: “у дівках сиджу” – “заміж піду”, і так доти, доки не закінчиться квасоля.

Ворожіння на фасолі

Ворожіння на перстенях

У ніч на Андрія, усамітнившись, подумайте про те, яких змін в особистому житті хочете найбільше. Після такої медитації візьміть достатньо глибоку мисочку та насипте в неї пшениці.

Туди покладіть чотири різні перстені: простий, золотий, срібний та перстень з дорогоцінним каменем. Перемішайте так, щоб вони повністю “потонули” у пшениці.

Заплющивши очі, ще раз нагадайте собі про найбільш бажане та витягніть один перстень. Простий – шукатимете свою долю, золотий – вийдете заміж, срібний – зустрінете свою пару, з коштовним каменем – вас будуть любити.

Яким буде чоловік

1. У мисочку налийте води. Покришіть воскову свічку на шматочки, розтопіть їх у металевій ложці над свічкою або іншим джерелом тепла. Розтоплений віск швидко вилийте у миску. Він швидко застигне, а вже з незвичних форм спробуйте розгледіти обриси свого майбутнього чоловіка.

Яким буде чоловік

2. За давніми віруваннями, в ніч на Андрія долю можна було побачити і у дзеркалі. Усамітніться, так щоб нікого не було у кімнаті, сядьте перед дзеркалом, поставте з обох боків дзеркала по запаленій свічці, тричі примовляючи такі слова:

Я тебе, дзеркало, питаю,
З ким я свою долю злучити маю?
З’єднати з Іванком прошу,
Бо його в серденьку ношу.

Після цього відверніться від дзеркала, закрийте очі та скажіть наступне:

Святий Андрію, допоможи,
Судженого мого покажи!
Ворожу на свій вінок,
Прошу захисту від зірок!
Дай, Боже, шлюбу дочекати,
Мене з Іванком звінчати.

Відтак одразу різко поверніться і гляньте у дзеркало. Але не налякайтесь того, що побачите. Якщо за першим разом нічого не вийшло – можна повторити процес тричі. Та якщо доля не змилосердилась і з наступних спроб – тоді чекайте аж наступного року.

Ворожіння на Андрія

3. Побачити обличчя нареченого можна також у сні. Перед тим, як лягти спати, поставте під ліжко склянку з водою, а зверху – дерев’яну галузку чи невеличку дощечку, яка символізуватиме кладку через річку. Після цього промовте тричі такі слова:

О дай же, Боже, молодій мені,
Щоб приснився мій суджений вві сні.
І Тебе, Святий Андрію,
Я прошу, як умію:
Святий Андрію, допоможи,
Мене сьогодні не залиши!
Ой ти, місточок, та не хилися,
А ти, Іванку, мені приснися.
Перейди річку – биструю воду,
Й веди до шлюбу мене, молоду.

Гарної забави та нехай доля вам неодмінно посміхнеться!

Автор: Юліана Вінтюк. Джерело: 24 Канал


• не пропусти