Херсон – то цікаво, а не лише стереотипи (фото)

1389

Що таке Херсон для тебе?

Кавова філіжанка зі Львова, м’ятна подушечка з Ялти, «Київський торт» зі столиці. А з Херсона? Для всіх, хто приїздить на південь, Херсон — це місто сонця та моря, вітрильників та красивих дівчат. Буває, що Херсон для гостей — то лише кавуни і зась. А іноді туристи про Херсон зовсім нічого не знають.

А якщо запитати тебе, українець? Що таке Херсон для тебе? Це сіре буденне місто, чи то місто корабелів та красивих старих будівель 18 століття? Чи місто, де нічого не трапляється цікавого? Все так, як хочеш того ти.

Херсон різний і, можливо, ти його зовсім не знаєш.

Прогуляйся містом в компанії того, хто любить Херсон і знає його таємниці та історію. Пройдись на яхті під вітрилами, коли добре горне «низовка» чи «горичняк». Побач безліч вузьких проток, озер та єриків, катаючись на байдарці. Подивись на місто з висоти вежі колишньої міської ратуші, де зараз лунає щогодини дзвін «Дніпра». Пройди Олешківську пустелю вздовж чи хоча б поперек. Відчуй дотик зимового вітру на березі моря в січні чи проведи цілий день з друзями в лісах біля Олешок в жовтні. Відвідай історичне шато або завітай у найстародавніший храм цього міста.

Піднімись на 1000 метрів в напрямку сонця на повітряній кулі над Херсонщиною й подивись на різнокольорову далеч, що посічена річками та полями. Завітай на острів Джарилгач чи спробуй сіль на смак на косі Кінбурна. Порахуй з друзями, скільки здужаєш бігом кілометрів пляжами Тендрівської коси чи хвилин в гарячому гейзері Тарвійских степів.

І коли здолаєш, коли побачиш, то більше розуміння та любові з’явиться в тебе до цих земель. І на питання «А що подивитися в Херсоні?» ти здужаєш трошки більше, ніж звичне «е-е-е-е… Кавуни!? Помідори?!»

Херсон та землі навкруги куди цікавіші, ніж ти звик вважати. Досить жити чужими стереотипами. Відкрий свою землю для себе. Відкрий свій «Херсон для тебе».

Херсон — він для багатьох, для кожного,
для тебе!

автор: Центр туризму ХерсON khers-on.com
спеціально для ВСВІТІ



• не пропусти