Музеї Амстердама. Топ 5 популярних місць. (ФОТО)

1186

Амстердам, крім безлічі інших пам’яток, відомий своїми музеями, які просувають інтенсивне унікальне мистецтво і культуру в цілях туризму. Щорічно музеї Амстердама відвідує величезна кількість мандрівників, а в деякі з них навіть шикуються чималі черги. Якщо Ви маєте намір особисто побачити захоплюючий Амстердам, не забувайте зробити зупинку в наступних музеях голландської столиці, які увійшли в наш Топ 5. Якщо Ви вважаєте, що список варто змінити, або хочете доповнити його – ласкаво просимо висловлюватися в коментарях. Діліться своїми враженнями і залишайте відгуки в коментарях до статті.

В продовження розповіді про пам’ятки Амстердама, знайомимо Вас з п’ятіркою найбільш відвідуваних музеїв цього міста.

5. Державний музей Амстердама, Рейхсмюзеум.

Рейхсмюзеум – найбільший музей в Нідерландах і був заснований на початку дев’ятнадцятого століття. Музей приймає більше ніж один мільйон відвідувачів щороку і знаменитий непорівнянною колекцією голландського мистецтва. Більшість робіт і шедеврів представлені від Золотого Століття. Відвідування відкрито щодня між 9.00 і 18.00, а вартість входу складає 12.50 ЄВРО.

4. Музей Ван Гога в Амстердамі.

Далі, в списку знаменитих музеїв Амстердама, музей Ван Гога. Тут Ви знайдете найбільшу колекцію робіт легендарного художника. У колекції знаходиться більш ніж 200 картин, 500 малюнків і більше ніж 700 листів, які належали художнику. Візьміть до уваги, що до 25 квітня 2013 Музей Ван Гога буде переміщений в Ермітаж Амстердама. Відвідування доступно щодня між 10.00 і 18.00 (до 22.00 по п’ятницях). Вхідна плата: 10 євро.

 

3. Єврейський історичний музей (Joods Historisch).

У Єврейському історичному музеї зберігається більш ніж 11,000 творів мистецтва єврейських художників. Тут Ви можете знайти 43,000 книг, брошур, документів, фотографій, аудіо та відео документів про історію єврейського народу. Відвідування програми щодня від 11.00 до 17.00, вхідний квиток коштує 9 Євро.


2. Музей фотографії FOAM в Амстердамі.

Музей фотографічного мистецтва FOAM регулярно влаштовує виставки фотографій, що належать всесвітньо відомим фотографам, а так само менш відомим, але талановитим майстрам.

Виставки чергуються з невеликими шоу програмами, і динамічними циклами лекцій, обговорень, майстерень, екскурсій і спеціальної фотографії. Відвідування відкрито щодня з 10.00 по 18.00, вхід: 8 євро.

1. Міський музей Амстердама, Стеделійк.

У музеї Стеделійк зібрана найбільша колекція робіт сучасного мистецтва. Якщо бути більш точним, тут Ви знайдете близько 90,000 творів мистецтва, які належали відомим митцям, таким як Бохос і Де Кунінг Мондріен. Відвідування відкрито для туристів у вівторок – неділя з 10.00 до 17.00, а в четвер: 10.00 – 22.00. Вхідний квиток обійдеться в 10 євро.

Не забувайте, що туристи, у яких є Мапа Museumkaart і карта I Amstardam, всі музеї міста можуть відвідувати безкоштовно.



• не пропусти