Сім живописних місць України, які варто відвідати на травневі свята (7 фото)

1073

Ми таки дочекалися справжньої весни, і після кількох місяців снігопадів, дощів та не надто привабливої погоди, надворі нарешті тепло та сонячно. До травневих вихідних, які цього року співпали також з Великоднем, залишилось трохи більше двох тижнів. А це означає, що час визначитись, як ви їх проведете – можливо, це саме той момент, коли варто  побувати там, де ви ще не були?

Ми обрали для вас 7 напрямків, які варто відвідати в Україні на травневі вихідні – і обрали їх на власний розсуд. Скільки б опитувань не проводилось, у кожного свої смаки, тож нехай цей перелік допоможе вам нагадати про деякі міста, в яких ви ще не були.

Чернівці

Чернівці

Місто, що два роки тому потрапило до світової спадщини ЮНЕСКО, незаслужено оминають увагою: тут дійсно є на що подивитися, окрім славнозвісного університету, в якому колись була розташована резиденція буковинських митрополитів. Прогулявшись центром Чернівців, ви помітите, що його вулиці цілком здатні нагадувати Європу, і дорога на поїздку варта того, аби провести хоча б пару годин у цьому місті.

Ужгород

Ужгород

Не зважаючи на те, що це – найменший обласний центр країни, і історичну частину міста можна обійти буквально за годину (якщо зупинитись десь на каву – то трошки довше), Ужгород приховує в собі чимало цікавих деталей, які не залишать вас байдужими. Це імаленькі скульптури, приховані в центрі, і найдовша липова набережна Європи, і кафе з манною кашою, і середньовічний замок всього за 10 хвилин від центральної площі. Місцеві жителі кажуть, що Львів відомий своїми кав’ярнями, проте найкраща кава – таки в Ужгороді. Правда це чи ні, краще спробувати самому.

Софіївка

Софіївка

Місце, що стало живим пам’ятником коханню та неодноразово входить у різноманітнірейтинги романтичних місць, також заслуговує на те, аби бути присутнім у обовязковому to-do списку для відвідувань в Україні. Розташований на півдорозі з Києва до Одеси, парк Софіївка – це хороша можливість побувати наодинці з природою та прислухатись до всього, що коїться у вас всередині. Подалі від міського гамору та зайвих вух, ви нарешті отримаєте шанс знайти відповіді на ті питання, які давно шукали.

Одеса

Одеса

Узбережжя моря, спокійні прогулянки центром та душевні посиденьки в ресторанах – що ще потрібно для щастя? В Одесі вам ніколи не буде нудно – місто живе своїм життям, і з радістю прийме вас у свої обійми. У морі звісно, навряд чи вийде скупатись – у травні вода ще занадто прохолодна – втім, для особливих відчайдухів температура ніколи не була проблемою :) Гаражний розпродаж або зустріч любителів фотографії – кожен зможе знайти в Одесі відпочинок на власний смак.

Тернопіль

Тернопіль

Широкі площі та затишні парки, приємні люди та автентичні заклади – це те, що ви можете знайти в Тернополі. Ну і як не згадати знаменитий тернопільський став, що розташований в самому центрі міста: на узбережжі озера за сприятливої погоди можна просидіти і цілу вічність, насолоджуючись краєвидом та позбавляючи свою голову від зайвих думок. Навіть якщо вам набридне набережна, ввечері ви зможете вивільнити свою енергію на будь-якому концерті: Тернопіль щотижня відвідують різноманітні гурти – можливо, саме там ви відкриєте для себе якусь цікаву музику?

Великий Каньйон Криму

Кримський каньйон

Крим занадто великий, щоб обійти його лише за вихідні (хоча ви можете спробувати зробити це на велосипеді, як Максим Ліпатов), проте він настільки різноманітний і багатий на памятки, що його неможливо було не включити до сьогоднішнього переліку. Мало хто знає, але саме в Криму розташований найглибший каньйон України, який розділяє гірські масиви Бойка і Ай-Петрі та має довжину 3 кілометри. Глибина каньйону – 320 метрів, а всередині можна знайти все: від уривчастих схилів до озер з джерельною водою. Якщо ви прихильник активного відпочинку, то це – саме те, що вам потрібно.

Івано-Франківськ

Івано-Франківськ

Розташоване в межиріччі двох Бистриць, місто має свій неповторний колорит та характер: Івано-Франківськ може бути для вас і суворо-діловим, і затишно-приємним. Посидіть на стометрівці, спробуйте бельгійські гофри в Мануфактурі, випийте кави в “Говорить Івано-Франківськ” – і ви не захочете їхати звідси ще довго, а коли таки доведеться сідати на потяг, ви будете знати, що обов’язково сюди повернетесь.

джерело inspired.com.ua



• не пропусти