Поверхня планети небезпечно деформувалася після землетрусів в Італії, – вчені

5674

Поверхня планети небезпечно деформувалася після землетрусів в Італії, - вчені

Представники Італійського космічного агентства і НДІ електромагнітної зйомки природного середовища виступили із заявою. Виявляється, землетрус, який стався в центральній Італії, призвело до серйозної деформації земної поверхні на загальній площі 1100 кв. км.

Зображення зони стихійного лиха надійшли вченим зі супутників Cosmo SkyMed e Sentinel 1. Землетрус магнітудою 6,5 стався в минулу неділю в 07.41 ранку, його епіцентр знаходився на глибині близько 10 км поблизу міста Норчі. За ним пішла ціла серія сильних підземних поштовхів різної сили.

Територія, прилегла до міста Норчі (область Умбрія) змістилася на захід, приблизно на 30 см, тоді як зона біля селища Монтегалло (область Марке), навпаки, зсунулася на схід, приблизно на 40 см. на території порушених землетрусом провінцій Перуджа і Мачерата сталося просідання грунту на глибину до 70 см.

Раніше ми писали: в Італії тривають землетруси. У сотні міст зафіксовані сильні руйнування. 30 жовтня в центральній частині країни відбулося близько 200 підземних поштовхів. При цьому сейсмічна активність в зоні стихійного лиха не припиняється. У ніч на понеділок між містами Умбрія, Лаціо і Марке були зафіксовані ще 114 землетрусів.Магнітуда найсильнішого з них склала 4,2.

Постраждали кілька десятків людей, про загиблих не повідомляється. Відомо, що вісім тисяч чоловік звернулися за допомогою після стихійного лиха.